Olteniţa reacţionează

0
49

Persoanele prezente în parcul de lângă Trezorerie au intonat Imnul României, au spus o rugăciune şi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor din Colectiv. Participanţii au trimis atât mesaje de încurajare răniţilor pentru a-i ajuta să depăşească situaţia critică în care se află, cât şi condoleanţe familiilor tinerilor decedaţi.

Toţi cei prezenţi sunt interesaţi de viitorul ţării. Susţinând mişcarea naţională împotriva corupţiei, oamenii au venit cu un mesaj sugestiv: “CORUPŢIA UCIDE”.

Printre participanţii din Olteniţa au fost foarte mulţi copii, dar şi oameni trecuţi de prima tinereţe, arătând că toate generaţiile empatizează cu victimele şi familiile acestora, mai ales că printre răniţi se află şi un olteniţean.

Noi, tinerii olteniţeni, am demonstrat că nu renunţăm şi nu ne lăsăm intimidaţi de autorităţiile locale care trimit jandarmii să ne ridice din timpul orelor, ducându-ne în biroul primarului pentru că am avut iniţiativa să organizăm o acţiune publică. Autorităţile au acţionat în acest caz de parcă am trăi într-un regim totalitar şi nu în democraţie, unde oamenii au drepturi şi libertăţi, inclusiv dreptul de a organiza şi participa la mitinguri cu scop comemorativ.

———————-

A consemnat Iorga Mircea Teodor, elev în clasa a XI-a la Liceul "Neagoe Basarab" Olteniţa, în beneficiul informării publice, prin intermediul Centrului de resurse pentru inţiativă şi acţiune – Olteniţa.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

eleven − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.