“Sabotaj” în Consiliul Local Dor Mărunt?

0
56

“Acești indivizi, 5 consilieri locali și un fost primar, blochează de câteva luni activitatea Consiliului Local și a Primăriei, cu consecințe grave asupra locuitorilor comunei Dor Mărunt. Deși PNL-ul a fuzionat cu PDL-ul, liderul lor de la PDL Dor Mărunt, Nicu Garaj, a coalizat cu Ion Nițulică (PSD) astfel încât au fost excluși mai mulți membri PSD Dor Mărunt, printre care și 3 consilieri locali. Din cei 10 consilieri pe care îi aveam de partea mea, au rămas 7. În mod normal nu era o problemă pentru că de la fostul PDL au mai venit încă 4 consilieri în PNL dar, spre surprinderea mea, aceștia nu vin la ședințele de consiliu local! Pe scurt, după ce m-au lăsat fără majoritate în consiliu (nu vor nici să-i valideze pe următorii care sunt rezerve), acum nu se mai prezintă la ședințe”, scrie pe pagina sa de socializare, primarul Ion Iacomi întrebându-se retoric şi care ar fi SCOPUL pentru care respectivii consilieri nu binevoiesc să participe la şedinţe.

“Cică Contra” şi… atât?

Mai mult chiar, edilul este de părere că cei 5 consilieri nu-şi arată preocuparea pentru  proiectele care aşteaptă să fie votate de mai bine de 2 luni, proiecte aşteptate de altfel, de către comunitatea locală.   

“Astăzi, (n.red.29 oct.) la ședința ordinară a CL Dor Mărunt, după o mică sfătuială cu fostul primar Nițulică, acești 5 consilieri au venit la ședință fără a avea vreo preocupare pentru proiectele care stau să fie aprobate de mai bine de 2 luni, ci ca să fie ”Gică Contra”, așa cum au fost mai tot timpul. După ce a fost citită ordinea de zi, aceștia au găsit motive nefondate ca să părăsească ședința”, susţine primarul Iacomi.  

Proiecte importante pentru localitate nu pot fi puse în practică

Edilul de la Dor Mărunt s-a văzut nevoit, ca prin postarea sa pe Facebook, să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă la nivelul localităţii pe care o administrează şi afirmă că, din cauza lipsei de cvorum, nu pot fi votate proiecte foarte importante pentru dezvoltarea localităţii.

“Atrag atenția că pe ordinea de zi erau propuse pentru adoptare mai multe proiecte pentru localitate printre care – asfaltarea unor străzi în Dor Mărunt, achiziționarea a 400 de lămpi pentru iluminatul public, acordarea unor locuri de casă pentru tineri, reabilitarea drumului comunal către satul Pelinu etc”, spune primarul, neînţelegând atitudinea consilierilor care nu participă, din motive doar de ei ştiute, la şedinţele de consiliu local.   

Ion Iacomi: “Am fost avertizat că o să se dizolve consiliul local și o să rămân singur”

Ion Iacomi îşi arată nemulţumirea şi face un ultim efort prin care solicită sprijin de la cetăţenii comunei Dor Mărunt, pentru ca aceştia să participe la şedinţele de consiliu local şi să vadă atitudinea nedreaptă a celor 5 consilieri care “sabotează”, prin comportamentul lor, activitatea din administraţie.   

“După ce m-am zbătut să aduc bani în localitate pentru investiții, acum stăm cu banii în cont și nu-i cheltuim pentru că acești indivizi (aleși de un număr de oameni în anul 2012) pun mai presus de interesul dumneavoastră, ai locutorilor comunei, interesele lor mărunte. Suntem în situația de a pierde acești bani dacă până la sfârșitul anului nu reușim să-i cheltuim. Suntem în această situație pentru că fostul primar Nițulică, care a stat în bârlog mai bine de 3 ani după ce a pierdut funcția, joacă murdar, însă o face în defavoarea dumneavoastră, a cetățenilor comunei Dor Mărunt. Colac peste pupăză, astăzi am fost și avertizat că o să se dizolve consiliul local și o să rămân singur. Stimați cetățeni ai acestei comune, acești nedemni de funcția pe care o au, vor să dizolve Consiliul Local. Acest lucru înseamnă blocarea activității Primăriei, a școlilor etc cu consecințe grave asupra comunei. Închei prin a vă informa că ȘEDINȚELE DE CONSILIU LOCAL SUNT PUBLICE și vă învit să luați parte la aceste ședințe ca să vă convingeți cu ochii dvs. cine sunt acești consilieri”, mai scrie pe pagina sa de Facebook, Ion Iacomi, primarul Comunei Dor Mărunt.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

three + nine =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.