Cristian Vasile: “Vioara este o mare bucurie a vieţii mele”

0
56

Cristian cântă la vioară de la vârsta de 7 ani, talent pe care l-a moştenit din tată-n fiu, de la străbunicul său. Tânărul ne-a mărturisit că a fost atras încă din copilărie de aşa-numita “regina instrumentelor muzicale”, vioara. Muzica a fost dintotdeauna în jurul lui, (mai ales că face parte dintr-o familie de muzicanţi), iar dupa ce aproape întreaga copilărie şi-a petrecut-o studiind la acest instrument, Cristian a reuşit să ajungă la inimile călărăşenilor, dar şi ale oamenilor din alte oraşe, acolo unde a fost solicitat să cânte cu diferite ocazii.
“M-a atras din copilărie sunetul viorii şi simţeam încă de pe atunci că acest instrument minunat îmi va da şansa de a deveni un muzicant cunoscut în oraşul meu. Prima vioara am avut-o la vârsta de 7 ani, atunci cand am păstruns în ‘tainele’ acestui instrument. Era o vioară clasică, pe care bunicul mi-o cumpărase de la un instrumentist din Taraful de la Clejani. Paşii mi-au fost îndrumaţi de către profesori de muzică din Călăraşi şi din Bucureşti, dar cel mai mult am învăţat prin studiu individual. Uneori studiam şi până noaptea târziu. Chiar şi acum, studiez foarte mult pentru a încânta publicul la evenimentele unde sunt invitat şi cea mai mare satisfacţie a mea este atunci când văd că cei care mă ascultă îmi apreciază munca şi talentul”, ne-a marturisit Cristian Vasile.

Muzica i-a modelat personalitatea

Tânărul violinist a cântat şi în Ansamblul Bărăganul, ce aparţine Centrului Cultural Judeţean, participand la diferite spectacole atât pe plan local, cât şi în străinănate, în ţări precum Italia, Grecia si Bulgaria. În prezent, Cristian participă la diferite evenimente din viaţa oamenilor, încercând cu fiecare interpretare să le aducă acestora multă bucurie în suflete, prin atmosfera de petrecere, pe care reuşeşte să o creeze cu mult succes.
“Vioara este singurul mijloc prin care îmi exprim emoţiile, este o mare bucurie a vieţii mele. Cred că muzica mi-a modelat personalitatea şi m-a ajutat să devin ceea ce sunt acum: un instrumentist care încântă cu sunetul viorii lui sufletele oamenilor. Abordez orice gen de muzică, dar apreciez în special muzica populară românească. Cânt la diferite evenimente fericite din viaţa oamenilor, încercând ca prin talentul meu, să le ofer bună dispozitie şi multă veselie. În momentul de faţă deţin o vioară profesională Zetta cu cinci corzi, pe care mi-am achiziţionat-o singur şi am fost tare mândru de acest lucru”, ne-a mai spus Cristian Vasile, cu precizarea că cei ce doresc să-l asculte îl pot solicita, pentru un program special, la numărul de telefon 0723-451.033. Cu siguranţă vă va încânta cu interpretarea lui!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

seven + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.