„Clanul„ lui Moise de la Vîlcelele rămâne în arest!

0
152

Tribunalul Călărași a decis, în cursul zilei de astăzi, menținerea arestării preventive pentru „clanul„ Moise din care mai fac parte și alți 5 inculpați în cazul Vâlcelele, aceștia fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ – DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi şi dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor: 1. Moise Marian –; 2. Moise Mioara -; 3 .Moise Liliana ; 4. Zamfir Andreea Aurelia -; 5. Marin George -; 6. Iliuţă Dumitru Florin -, pe o perioadă de 30 zile fiecare, începând cu data de 07.11.2015 şi până la data de 06.12.2015, inclusiv. 7. Sabo Nicolae, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.11.2015 şi până la data de 01.12.2015, inclusiv. Respinge cererile privind înlocuirea arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu şi a controlului judiciar, formulate de către inculpaţi, prin apărători. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, de la 22 octombrie 2015„, este decizia judecătorilor din cadrul Tribunalului Călărași. 

Reamintim faptul că Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a făcut în 9 iulie 2015 mai multe descinderi pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală, folosire în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice, obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, transmiterea fictivă a părților sociale și spălare de bani. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2006 – 2015, membrii grupului, format din 11 persoane, au obţinut credite de la mai multe bănci în numele mai multor societăţi comerciale, iar sumele de bani astfel obținute au fost folosite în alte scopuri decât cele declarate și aprobate de către bănci. Întreaga activitate infracțională se desfășura în cadrul unei ferme agricole aparținând liderului grupării, Marian Moise. Este vorba de ferma aparținând firmei Agri Cat Prest Serv. Firma fost înființată în cursul anului 2009, iar pentru anul 2014, a raportat un profit brut de 420.700 lei, la o cifră de afaceri de 22.648.081 lei. Firma Agri Cat Prest Serv a făcut cerere de insolvență la 30.01.2015. E administrată de Zamfir Andreea Aurelia.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

5 × one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.