Liviu Dragnea a fost validat preşedinte al PSD

0
68

Congresul, care s-a desfăşurat la Sala Palatului, a validat şi următoarele modificări la statut, decise în şedinţa CEx de lunea trecută:

  • Biroul Permanent Naţional devine forul de conducere, analiză, decizie politică şi reacţie rapidă având în componenţă un număr mai restrâns de membri iar numărul de vicepreşedinţi se modifică. Vor fi 14 vicepreşedinti, dintre care 4 femei.
  • Vicepreşedinţii nu pot fi simultan şi preşedinţi de organizaţie judeţeană, cu excepţia vicepreşedinţilor din rândul femeilor.
  • Preşedintele partidului poate solicita Comitetului Executiv Naţional vot de încredere pentru activitatea desfăşurată de către membrii BPN, pentru activitatea coordonată de preşedintele Consiliului Naţional în cadrul acestei structuri, precum şi pentru activitatea desfăşurată de către miniştrii PSD.
  • Consiliul Naţional al PSD îşi modifică rolul prin transformarea acestuia din for de decizie într-o structură care propune şi dezbate programe şi politici în mediul politic, pe de o parte, şi creşterea calităţii procesului de elaborare a documentelor de strategie ale partidului, pe de altă parte. Noua componenţă a Consiliului Naţional cuprinde: parlamentari, europarlamentari, miniştri şi secretari de stat, preşedinţi sau vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, primari de municipii şi orase şi câte trei reprezentanţi pentru fiecare judeţ din partea primarilor de comune.
  • Comitetul Executiv Naţional va reuni membrii BPN, preşedinţii tuturor organizaţiilor judeţene/sector şi ai structurilor interne ale PSD. Acesta devine structură de conducere şi de decizie a partidului care coordonează activitatea acestuia între Congrese.

Organizaţia PSD Călăraşi a fost prezentă la Congres cu un număr de 104 delegaţi

Social-democraţii călărăşeni au fost reprezentaţi la lucrările Congresului Extraordinar de un număr de 104 delegaţi: primarii PSD, membrii Biroului Permanent Judeţean, cei ai Biroului Permanent Local şi preşedinţii organizaţiilor locale PSD din judeţ. „Noua echipă formată în jurul domnului preşedinte Liviu Dragnea înseamnă pentru noi continuarea politicilor social democrate, politici benefice pentru fiecare cetăţean al acestei ţări. România, bunăstarea oamenilor şi modernizarea partidului sunt priorităţile noastre în acest moment. Doresc să îl felicit pe domnul Dragnea pentru validarea în funcţia de preşedinte. Un om politic cu vastă experienţă, un bun strateg, un lider cu care vom câştiga alegerile din 2016”, a declarat preşedintele PSD Călăraşi, Dan Eugen Cristodor.

Noua echipă PSD

Preşedinte Executiv – Valeriu Ştefan Zgonea – 2582 voturi

Vicepreşedinţi bărbaţi (în ordinea descrescătoare a numărului de voturi):

1.Dolineaschi Andrei (deputat, actualmente secretar general al partidului) – 3439
2. Negrescu Victor (europarlamentar, lider PES activists) – 3162
3. Pop Georgian (deputat, preşedintele Comisiei de control al SRI) – 3070
4. Vulpescu Ioan (ministrul Culturii) – 2994
5. Bănicioiu Nicolae (ministrul Sănătăţii)
6. Tudose Mihai (ministrul Economiei)
7. Ştefan Viorel (deputat, preşedintele Comisiei de buget, finanţe)
8. Simon Gheorghe (deputat PSD de Maramureş)
9. Vlase Petru Gabriel (deputat, preşedinte Comisia de cod electoral)
10. Chirică Mihai (viceprimar Iasi)

Vicepreşedinţi femei: Firea Gabriela,  Vasilescu Olguţa, Andronescu Ecaterina ,  Pană Doina.

Biroul de presă al PSD Călăraşi

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

13 + six =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.