Senatorul călărășean Iulian Dumitrescu (PNL): „Victor Ponta scade ritmul de creștere economică al țării noastre„

0
56

Dumitrescu a trecut în revistă 3 scenarii prin care menținerea lui Ponta în funcție ar putea arunca România în criză. Primul scenariu al senatorului PNL este cel al ”reducerii reducerii ritmului, și așa foarte scăzut, al investițiilor străine”.

”Principalele riscuri evaluate de investitori atunci când aceștia aleg locația investiției sunt cele politice, de infrastructură, legale și economice. Ori situația premierului ridică la cote jenante pentru țara noastră riscul politic, ceea ce ne aduce în situația sa fim neatractivi din punct de vedere investițional”, explică acesta, potrivit unui comunicat de presă

Al doilea scenariu al parlamentarului liberal este cel al ”direcționării unei felii consistente din bugetul de stat, în anul electoral 2016, către baronii roșii, în dauna unor regiuni sau localități în care PSD nu a avut niciodată trecere sau în defavoarea unor motoare de creștere economică”. Dumitrescu susține că ”niciodată Victor Ponta nu a fost atât de vulnerabil ca acum în fața liderilor locali ai PSD, asaltați și ei de DNA”, dar și că ”repartizarea resurselor financiare pe criterii politice și clientelare este de natură să producă alte dezechilibre sistemice”.

În fine, al treilea scenariu pe care Iulian Dumitrescu îl are în atenție este cel al ”îndepărtării economice a României de Vest, în condițiile în care liderii politici euro-atlantici, având standarde inflexibile pe anticorupție, evită să stea la aceeași masă cu politicieni suspectați de corupție”. 

”În schimb, premierul pare să aibă multe lucruri în comun cu lideri din Est care patronează, la rândul lor, sisteme politice corupte și ineficiente”, a mai spus Dumitrescu.

”Ideea că Banca Națională independentă are toate lucrurile sub control și că politicul nu le poate deranja prea mult este riscantă în lumea economică și financiară marcată de turbulențe în care trăim. La fiecare citare în instanță, Victor Ponta scade ritmul de creștere economică al țării noastre, dă cu leul de pământ și sperie investitorii. Acestea sunt doar câteva rațiuni pentru care Victor Ponta trebuie să plece din funcția de prim-ministru”, a concluzionat senatorul PNL Iulian Dumitrescu.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

fourteen − one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.