George Popa, tatăl fraților Popa, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

0
741

Frații Popa sunt cei mai cunoscuți în județul Călărași prin afacerile pe care le întreprind atât aceștia cât și tatăl lor, George Popa. Stația de betoane SC Alymar Com SRL, are ca obiect de activitate transporturi rutiere mărfuri, firmă coordonată de familia Popa și SC Zoo Sintex Independența, societate care a fost administrată de George Popa. Pe această firmă și pe numele lui G. Popa s-a deschis un dosar penal de evaziune fiscală la Tribunalul Călărași nr. 1665/116/2015.  Firma SC Zoo Sintex a fost înființată în anul 1994, conform listefirme.ro și a avut o activitate destul de bogată. În 2015 a obținut diploma de „cea mai bună firmă din România„, conform bilanțului pe anul 2014 depus la ANAF cu o cifră de afaceri de 354,230,563 lei. Domeniul principal de activitate este reprezentat în CAEN prin codul 0111, cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe

Conform site-ului firmei respective, „ZOO SINTEX colaborează cu toți producătorii din zona Călărași ,Galați, Brăila, Alexandria, Turnu Măgurele, Caracal, Botoșani, achiziționând doar recolte de cea mai bună calitate. Prin respect, profesionalism, seriozitate și promptitudine reușim să oferim unele dintre cele mai bune servicii de transport și comert cu cereale disponibile în acest moment în zonă„. Așa își face reclamă firma SC Zoo Sintex care are acum probleme cu Legea. 
Contactat telefonic, tatăl fraților Popa, George Popa a declarat pentru www.editia.ro că nu este vinovat cu nimic. „Nu am ce să vă spun. Cu ce sunt eu vinovat dacă firmele la care am livrat marfa, au dispărut? Ce pot face acum? Nu am făcut nicio evaziune. Asta e. Alții dau tunuri…„, a declarat George Popa. Conform Tribunalului Călărași, secția penală, acesta este inculpat într-un dosar în care Ministerul Finanțelor Publice, ANAF București este parte vătămată încălcând astfel Legea 87/1994, Legea 241/2005) art.9 al.1 lit.c şi al.3 din Legea 241/2005. Conform Registrului Comerțului, George Popa nu mai figurează ca administrator la firma SC Zoo Sintex din 2009, aceasta fiind condusă de o doamnă, Aurelia Vasilica Pârlog. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

12 − five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.