„Săptămâna prevenirii criminalităţii” a debutat cu o acţiune în comuna Curcani

0
53

Luni, 28 septembrie a.c., pe terenul de fotbal din comuna Curcani, alături de poliţişti, elevi, părinţi, cadre didactice, reprezentanţi ai autorităţii publice locale, a avut loc lansarea Săptămânii Prevenirii Criminalităţii 2015, cu o acţiune în cadrul campaniei de prevenire a violenţei în mediul rural, „Violenţa nu rezolvă problemele, le amplifică!”, iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Campionul mondial şi european la Muay Thai, King boxing, Ciprian Sora, instructor în cadrul Institutului de Studii pentru Ordine Publică, s-a alăturat demersului poliţiştilor din Călăraşi de conştientizare a cetăţenilor asupra efectelor violenţei şi de oferire a unor alternative sănătoase pentru orice manifestare agresivă. Astfel, îndemnul oamenilor legii a fost de a canaliza energia către practicarea unei activităţi sportive sau a uneia lucrative, având loc în localitatea Curcani demonstraţii de autoapărare, fotbal şi oină, câştigătorii fiind premiaţi.

La nivelul judeţului, poliţiştii de ordine publică au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea victimizării minorilor, în şcoli şi la centrul de copii cu dizabilităţi din municipiul Călăraşi.

Ziua de marţi, 29 septembrie, va fi dedicată prevenirii delincvenţei juvenile. Elevii liceelor din Călăraşi au fost invitaţi la film, la Centrul Cultural Judetean Călăraşi, unde va fi proiectat materialul video „Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor”, iar trupa Trepte va juca piesa de teatru „Variaţiuni enigmatice”. 

Acţiunile ce de vor derula în perioada 28 septembrie – 02 octombrie 2015, vor aborda cinci paliere de prevenire: victimizarea minorilor, delincvenţa juvenilă, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea criminalităţii organizate şi siguranţa rutieră.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

10 − four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.