Primarul din Lehliu-Sat, Nicolae Matei, sub control judiciar!

0
53

După o reținere de 24 de ore în arest, edilul din Lehliu-Sat a fost prezent aseară în fața judecătorilor de la Judecătoria Lehliu-Gară. Acesta și alți inculpați au fost trimiși în arest preventiv asta după ce au deturnat fonduri de aproximativ 1.000.000 de lei. Aseară, la prima înfățișare, judecătorul a decis luarea măsurii controlului judiciar timp de 60 de zile. 

„În baza art. 227 alin. 1 NCPP, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii MATEI NICOLAE, IORGU MARIAN şi ANTONACHE CLAUDIU În baza art. 227 alin. 2 NCPP rap. la art. 211, art. 215, art.2151 NCPP dispune luarea MĂSURII CONTROLULUI JUDICIAR faţă de inculpaţii: MATEI NICOLAE, IORGU MARIAN şi ANTONACHE CLAUDIU, pe o durată de 60 de zile„.

În perioada 2011-2013, primarul Matei Nicolae şi un angajat al primăriei au plătit din bugetul local 31.283,83 lei ca prime de asigurare pentru contracte de asigurare pe viaţă cu capitalizare, încheiate cu SC Grawe Romania Asigurare SA, în condiţiile în care aceste cheltuieli nu erau prevăzute în buget. Pe 20 noiembrie 2014, în baza unui contrat de furnizare a 650 mc piatră, Primăria, a virat către  SC Gologan Trans SRL Răzvani 63.984 lei, deşi nu s-a făcut dovada existenţei materialului de construcţie. Și furăciunea de la Lehliu-Sat nu se oprește. În perioada 2012-2014, în mai multe rânduri, contabilul, cu complicitatea primarului, a comandat şi a plătit, prin conturile Trezoreriei bunuri a căror existenţă nu a fost dovedită. Banii au fost viraţi în contul unei firme din comuna Potcoava, judeţul Olt.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

sixteen + six =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.