Cursa Dunării Călărășene – o sărbătoare a sportului, pe două roţi

0
53

La Cursa Dunării Călărășene, puteţi alege una sau mai multe dintre cele 5 probe, în funcţie de gusturi (şosea/offroad) şi de vârstă (probe pentru copii, juniori şi adulți).

Ziua 1 (sâmbătă, 12 septembrie): Ofensiva asfaltului

– Cursa clasică de 71,5 km, ultima etapă din Road Grand Tour, este țintită către iubitorii asfaltului şi ai vitezei, juniori și seniori, fete şi băieţi.

– Campionatul Naţional de Tandemuri este la prima ediţie din 1990 încoace şi ne propunem să-l transformăm într-o tradiţie; cursa este organizată în parteneriat cu Asociaţia Tandem.

– Întrecerea copiilor până în 7 ani, pe un poligon special amenajat pentru ei

Ziua 2 (sâmbătă, 13 septembrie): Asaltul insulei

– Cursa insulei – 53 km; este o cursă offroad  unică în România: începe cu traversarea Dunării (Braţul Borcea) cu barca, iar startul și finișul au loc pe Plaja Mare din Călăraşi; este un traseu mirific, cu nisip  fin, drumuri de căruţă şi poteci prin păduri, pe dig, prin lanuri de floarea soarelui şi plantaţii de Paulownia.

– Cursa de familie va avea un traseu de 3 – 5 km (în funcţie de vreme), prin pădure; este un concurs pentru prichindeii de 7-13 ani care se vor întrece în familie; la această probă se pot înscrie numai echipe de doi participanţi, în formatul tată / mamă / bunică / bunic + copil.

Inscrierile se fac pe site-ul oficial – http://smartatletic.ro/cursadunarii/ și fiecare participant va primi un kit de concurs ce cuprinde, printre altele: tricou și număr de concurs cu cip de cronometrare, medalie de finisher si o portie de saramaura de crap cu mamaliguta, la final.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Smartatletic. Printre partenerii acestei ediţii se regăsesc: Călăraşi Cycling Team, Road Grand Tour, Asociaţia Tandem.

Fiți la curent cu noutățile despre Cursa Dunării Călărășene:

–       site-ul oficial: smartatletic.ro/cursadunarii/

–       pagina de Facebook: www.facebook.com/CursaDunariiCalarasene/

–       evenimentul pe Facebook: www.facebook.com/events/540887166066992/

–       pagina Centrului Cultural Judeţean Călăraşi: www.facebook.com/pages/Centrul-Cultural-Județean-Călărași/1403520123242695

Pentru detalii, contactați:

Claudia Sofron (PR Manager)

claudia.sofron@smartatletic.ro
0756.247.387

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

17 − three =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.