Cei doi tineri care s-au înecat în brațul Borcea vor fi înmormântați miercuri. Ce spune cel care a încercat să-i salveze!

0
344

Doliu în satul Constantin Brâncoveanu acolo unde toată comunitatea îi plânge pe cei doi tineri care și-au pierdut viața, duminică 9 august în apele tulburi ale brațului Borcea. În zona plajei Podului 4, din Călărași, tinerii s-au aventurat prea mult în apă fără ca vreunul dintre ei să știe să înoate. După doar câteva minute, Mădălin și Sebastian (foto) au dispărut sub ape. Un tânăr care se afla cu cele două victime la plajă, povestește cum s-a petrecut tragedia. „La un moment dat, i-am apucat pe amândoi. S-au zbătut foarte tare și m-au lovit în burtă. Atunci le-am dat drumul la amândoi. Nu am mai avut ce să fac, nu mai aveam aer, m-am ridicat în sus„, povestește tânărul care a încercat să-i salveze pe cei doi.

Martorii spun că în zona în care se scăldau cei doi copii s-a format o groapă destul de periculoasă cu multe vârtejuri. Prtactic, cei doi copii nu au avut nicio scăpare iar șansele lor de a fi salvați au fost foarte mici asta și din cauza faptului că cei aflați în apropiere nu au avut curajul să sară în ajutor. Singurii care s-au aventurat în apele tulburi, au fost câțiva băieți care se plimbau cu skijet-urile. Aceștia au încercat să facă valuri că să-i scoată la suprafață pe cei doi copii și s-au implicat în cautarea lor până la venirea scafandrilor de la București. În tot acest timp, aproximativ 3 ore, pompierii i-au căutat cu o barcă pneumatică, chingi, cordițe și ancore, însă fără succes. Abia când au venit scafandrii de la ISU București, cei doi tineri au fost scoși la suprafață, fără suflare.    

În satul Constantin Brâncoveanu de unde sunt cei doi copii, autorităţile locale şi sătenii din comună s-au implicat şi au strâns bani pentru înmormântarea celor doi. Primarul comunei Dragalina, Gabriel Stanciu a declarat pentru www.editia.ro faptul că va face tot posibilul să ajute familiile îndoliate. „Am luat deja legătura cu părinții unuia dintre ei și i-am rugat să facă toate actele necesare pentru ajutor financiar, asta pentru că fac parte și din rândul celor asistați sociali. Vom sprijini și cealaltă familie îndoliată pentru că așa este normal și omenesc„, a spus primarul Stanciu. Alături de familiile îndoliate au fost și cei care au sărit primii în ajutor, băieții cu skijet-urile. Aceștia s-au dus cu coroane de flori, acasă la cei doi tineri și și-au arătat sprijinul pentru familiile îndoliate. 

Moartea celor doi tineri care și-au pierdut viața duminică, 9 august a scos la iveală, în primul rând nepăsarea unora, martori la această tragedie, dar și slaba dotare a pompierilor călărășeni. Cu cange și ancore sun slabe speranțe să scoți la suprafață un om, dar mai ales un copil. La Călărași nu există o unitate specială de scafandrii, sau aparatura necesară pentru a interveni în astfel de situații în care din păcate, într-un oraș aflat pe malul Borcei multe persoane și-au pierdut viața.   

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

eighteen − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.