Tatăl şefei Direcţiei de Asistenţă Socială din primărie primeşte bani pe blat!

0
73

Se numește Mulțescu Gheorghe și de mai bine de 6 ani primește indemnizație de handicap. Locuiește în satul Dealul Viei, comuna Merei, județul Buzău. Are 71 de ani. Acesta este tatăl directoarei Claudia Stanca, șefa Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Călărași.

Vilă de peste 150 de metri pătrați

Pe părinții directoarei Stanca i-am găsit acasă. Sunt extrem de volubili. Locuiesc singuri într-o vilă somptuoasă, îngrijită, de peste 150 de metri pătrați. Ne crucim la vederea ei. Le explicăm că suntem trimiși de fiica lor să ne facă o altă cerere, pentru a primi mai mulți bani, de la stat. Mama directoarei Stanca ne face atenți să vorbim mai încet, să nu fim auziți de vecini. „Mai ușor așa, să nu ne audă toată lumea!” Mulțescu Ghorghe, beneficiarul banilor de la stat, sub formă de indemnizație de handicap, se mișcă sprinten. Nu are beteșuguri vizibile. Îi solicităm să facă o cerere, pentru Primăria Călărași, pentru a beneficia de mai mulți bani ca asistat social. Ideea e ca trebuie să facă cerererea din care să reiasă că are viză de flotant în municipiul Călărași, deși tatăl directoarei Claudia Stanca are domiciliul stabil în județul Buzău. Nimeni nu știe care este adresa vizei de flotant. Soția lui Mulțescu o caută printr-un caiet, dar n-o găsește, așa că singura soluție este s-o apelăm telefonic pe șefa Stanca, de la Primăria Călărași, pentru a ne-o dicta. „Băi, și mereu îmi ieșea în cale, iar acum, când am nevoie, n-o găsesc!…” Tot ea este cea care se miră de ce nu a primit telefon de la Claudia Stanca încă de aseară, ca să fie deja pregătită cu toate datele. Mulțescu Gheorghe îi spune conspirativ: „Taci, nu mai vorbi mult!”

270 de lei lunar, dar vrea mărire

Dar iată cererea făcută de Mulțescu Gheorghe, tatăl șefei Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Călărași: „Domnule Primar… Subsemnatul Mulțescu din comuna Merei sat Dealul Viei județul Buzău și viză de flotant în Călărași Bl M1, etj 4, str. București, ap. … prin prezenta vă solicit reînoirea și mărirea drepturilor bănești conf. legii 416/2001″. Cererea este adresată „Domnului Primar al municipiului Călărași” și este datată 23.07.2015. Mulțescu Gheorghe beneficiază de indemnizație de handicap în sumă de 270 de lei, lunar. I s-a făcut viză de flotant chiar la domiciliul șefei de la Direcția de Asistență Socială a Primăriei municipiului Călărași. Conform OUG nr. 97/2005, republicată, viza de flotant se acordă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an. Aceasta are valabilitate pe timpul cât persoana locuiește în mod efectiv la adresa declarată. Claudia Stanca i-a făcut tatălui ei, domiciliat în Buzău, o viză de flotant în municipiul Călărași. În baza ei, acesta și-a depus documentația și a obținut indemnizație de handicap. Direcția de Asistență Socială este cea care a depus, la dosarul tatălui directoarei Stanca, formularele cuprinzând ancheta socială din care să reiasă statutul și contextul social în care trăiește persoana evaluată. Dacă ancheta socială avea loc la domiciliul lui Mulțescu Gheorghe, din satul Dealul Viei, evaluatorii ar fi avut aceeași reacție ca și a noastră: ar fi fost șocați să vadă confortul în care locuiește acesta.

Citiţi mai mult pe: marinbadea.ro

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

seven − six =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.