Primarul Ţone “recidivează”. După ce i-a spus unei jurnaliste “panaramă”, pe un om de afaceri l-a făcut “derbedeu”

0
52

Şi nu pentru simplul motiv că aşa trebuie să se comporte un om simplu “de pe trecerea de pietoni”, cum ne place să spunem, dar cu atât mai mult, un ales în fruntea unei comunităţi ar trebui să ştie cum să discute normal, fără reproşuri sau atacuri la persoană, cu cineva care nu este de accord cu el. Cu siguranţă, primarul Olteniţei, Petre Ţone se încadrează clar în această categorie şi, nu pierde nicio ocazie fără a jigni pe cineva chiar în şedinţele de consiliu local, acolo unde ar trebui să se discute lucruri mult mai importante în folosul comunităţii, şi nu doar în folosul unor grupuri de interese. Aşadar, după ce Ţone i s-a adresat Laurei Suzeanu cu apelativul “panaramă”, primarul Olteniţei “recidivează” şi jigneşte un om de afaceri, făcându-l direct “derbedeu”!  Trebuie săprecizăm că Laura Suzeanu  este singurul jurnalist care, prin intermediul site-ului oltenitainfo.ro, încearcă să aducă în atenţia opiniei publice şi lucruri pe care administraţia locală n-ar dori sa le afle şi cetăţeanul de rând. Cum edilului Petre Ţone i s-a urcat rău şefia la cap şi se crede “nemuritor” în fruntea urbei, acest lucru se pare că i-ar conferi dreptul de a uita care este de fapt menirea sa şi se crede deja “moşier” pe averea comunităţii. Oamenii ar trebui să ştie că în afară de nişte ronduri cu flori (aici cheltuindu-se întotdeauna foarte mulţi bani ?!), câteva străzi “spoite”, edilul care se lăuda în Campania electorală că “face şi drege” pentru o viaţă mai bună a locuitorilor din Olteniţa, că va aduce investitori şi va crea muuuulte locuri de muncă, aproape că nu a făcut nimic! Cu toate acestea, jigneşte oamenii care încearcă să-l mai contrazică şi să-i arate că lucrurile în Olteniţa nu sunt chiar atât de “roz”.

Astfel, pentru ca opinia publică să afle şi cealaltă faţă a primarului redăm mai jos un dialog, între “domnul primar” Petre Ţone şi administratorul Rek Electronics, Vali Ţugui, discuţie ce a avut loc într-una din şedinţele de consiliu local în care ar fi trebuit discutate alte lucruri mult mai importante pentru comunitate. Prezent în sală, alături de alţi cetăţeni veniţi cu diferite probleme, Vali Ţugui a solicitat o intervenţie pe marginea comentariilor făcute de unul dintre consilieri cu privire la materialele postate de jurnalista Laura Suzeanu pe pagina sa de Facebook, dar care aveau referire la activitatea din administraţia locală. Acesta a punctat că nu ar fi de acord cu unele exprimări ale jurnalistei, dar că nici el nu este mulţumit de activitatea din consiliul local. Este adevărat că, până la un punct, primarul Petre Ţone nu a avut nimic de obiectat, dar nu s-a putut abţine şi a “recidivat” cu adresări de ameninţare, dar injurioase şi la adresa omului de afaceri olteniţean.  

Vali Ţugui: – O să încerc să focusez pe această problemă, nu aveam de gând să iau cuvântul, am vrut doar să văd cum se desfăşoară o şedinţă de consiliu. Vreau să vă spun că privind din afară, eu nu fac politică, clar nu pot fi de acord cu ceea ce a spus domnişoara (n.r. Laura Suzeanu), mă refer la limbaj, nu aşa se face… Că cineva trebuie să spună, iarăşi este foarte ok!, dar ce vreau eu să spun, ca şi om de afaceri în oraşul acesta, se poate observa un nivel din ce în ce mai scăzut al administraţiei municipiului Olteniţa…

Deranjat probabil de ultima afirmaţie a omului de afaceri, primarulŢone intervine:

–         Ce termen de comparaţie ai?

Vali Ţugui, neînţelegând sensul întrebării:

–         Mă scuzaţi! Aveţi, vă rog frumos!

Petre Ţone: – Ce termen de comparaţie ai? Din punctul meu de vedere, tu, ca să zic aşa…

Observând lipsa de respect în adresare, Vali Ţugui a replicat:  

–         Petre sau Petrică?

A fost momentul în care edilul municipiului Olteniţa a luat foc:

–          Dacă scot ce faci tu în oraşul ăsta, cum încalci tu legea, cred că ar trebui să te protejez puţin. Am adus, ştiind că vii, toate astea (n.r. arată nişte documente)…

Dialogul continuă însă, pe marginea modului de adresare, Vali Ţugui insistând:

–         Am rugămintea să-mi spuneţi “domnule Petre sau Petrică?”, să ştiu cum mă adresez.

Petre Ţone: – Te adresezi cu “domnul primar”!

Vali Ţugui s-a conformat:

–         Domnul primar…

Cu toate acestea, vizibil iritat, Petre Ţone continua pe un ton destul de apăsat, aşa ca să se ştie cine este “boss-ul” în sala de consiliu:

–         … dacă nu, o să-l pun pe preşedintele de şedinţă să te invite afară. Nu vin persoane din oraş să jignească consilierii locali sau pe primar! Şi, am să-l rog să te invite afară.

Vali Ţugui intervine:

–         S-a simţit cineva jignit? Îmi cer scuze!

Petre Ţone, pe un ton din ce în ce mai ridicat:

–         Cum îţi permiţi să mi te adresezi mie, pe numele mic când eşti venit la primărie?

Vali Ţugui: – V-am solicitat să ştiu cum să mă adresez…

Petre Ţone: – Petre sau Petrică… Ce, n-ai proprietatea cuvintelor?

Vali Ţugui: – Nu am la dispoziţie aparatul de care dumnevoastră beneficiaţi ca să mă spionaţi pe mine, ceea ce aţi făcut în ultimele luni de zile…(n.r. cu referire la Poliţia Locală, Vai Ţugui fiind sancţionat, cum susţine el, în mod abuziv, de această instituţie care s-ar afla în “slujba” primarului)

Petre Ţone: – Nu spionez pe nimeni! Singur te spionezi, singur ai încălcat legea în mod repetat… Dacă ai făcut ce-ai vrut în oraşul ăsta şi ai încălcat legea cum ai vrut, s-a terminat!

Vali Ţugui încearcă să aplaneze ceea ce urma a se transforma într-un dialog incendiar:

–         Haideţi să lăsăm problemele personale… Şi am plătit…”

Petre Ţone: Nu ai plătit! Nu încă…Şi vei plăti! Asta e! Îţi fac promisiunea faţă de tot consiliul, că aşa cum orice om simplu în oraşul Olteniţa este obligat să scoată autorizaţie de construire pentru orice, şi pentru o private în fundul curţii…

Vali Ţugui: Am înţeles!

Petre Ţone: … asta trebuie făcut de către oricine, nu eşti buricul pământului în oraşul ăsta, să-ţi intre bine în cap!

ValiŢugui: Aşa mă consideraţi în limbajul dumneavoastră?

Petre Ţone: Da, în limbajul meu!

Vali Ţugui: Îm cer scuze, nu face parte şi din limbajul meu, nu înţeleg exprimarea…

Petre Ţone: Din păcate, eşti muuult, muuuult, în urma mea. Văd că te crezi ceva… Gradele care le ai nu-ţi oferă niciun plus faţă de mine. Au fost bune înainte de 90, acum nu mai sunt bune!

Vali Ţugui: Grade? Înainte de 90?

PetreŢone: Mă refeream la gradele alcoolice…

Vali Ţugui: Dumneavoastră unde aţi fost înainte de 90? La “mititica”?

Petre Ţone, cumva încurcat de replica omului de afaceri: – Da.

Vali Ţugui: Eu la Revoluţie am fost în armată la Bucureşti.

Cum dialogul dintre cei doi ar fi putut să degenereze către trecutul nu prea frumos al actualui primar de Olteniţa, ştiut fiind faptul că acesta, în urma unor infracţiuni, ar fi petrecut ceva timp prin puşcărie, a venit momentul în care edilul se adresează preşedintelui de şedinţă pentru a face propunere consilierilor ca Vali Ţugui să părăsească sala.

Văzând că nu prea are câştig de cauză şi că unii dintre consilieri nu ar fi de acord cu această propunere, Petre Ţone explodează, schimbând strategia în favoarea lui:

–         Nu orice derbedeu (cu adresare la Vali Ţugui) vine şi ne jigneşte… Că are 2, 3 lei înseamnă că…

Primarul se ridică, îşi strange hârtiile de pe birou şi zice:

–         Un derbedeu!

Apoi părăseşte sala de şedinţe. Nu ştim dacă mai trebuie să punctăm aici şi faptul că acelaşi primar, l-a făcut pe un  tânăr din Olteniţa “avocat de doi bani”!

Cum am mai spus… “caracter de primar”!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

6 + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.