Foto Exclusiv! Cortul de evenimente al lui Victor Baicu a luat foc

0
161

         În data de 09.07.2015, ora 00.05, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii, pe Varianta Nord, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui salon de nunţi, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.. 

          La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul acoperişului şi în interiorul sălii de festivităţi pe o suprafaţă de aproximativ 1200 de metri pătraţi, existând pericol de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

          Din cauza densităţii sarcinii termice formată dint-o cantitate mare de materiale combustibile (elemente din lemn şi materiale textile), incendiul s-a propagat cu repeziciune la întreaga sală de festivităţi, construită pe structură metalică şi acoperită cu tablă şi prelată.   

        Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două de capacitate mărită şi una de capacitate medie, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore şi 15 minute. 

          În urma incendiului au ars: prelata care acoperea sala pe o suprafaţă de circa 1200 de metri pătraţi, 50 de mese şi 800 de scaune din lemn aflate în interiorul salonului, o cameră frigorifică, o bucătărie, un dresing, trei vitrine frigorifice pentru băuturi, patru congelatoare patru corpuri mobilier lemn, bunuri alimentare (mezeluri, carne şi altele), materiale textile, 1200 de metri pătraţi mochetă, şapte proiectoare de iluminat, opt corpuri folosite pentru lumina ambientală, 13 tuburi fluorescente. Au fost degradate în urma incendiului; şase candelabre de sticlă, patru mese din inox, o chiuvetă inox, 300 de metri pătraţi de gresie şi aproximativ 1000 de farfurii.

          Cauza probabilă de incendiu este în curs de stabilire, în acest sens o comisie  urmând să identifice împrejurările în care s-a produs incendiul.

          Urmează, de asemenea, să fie stabilită şi valoarea exactă a pagubelor materiale provocate de incendiu.                                                          Purtător de cuvânt al I.S.U. Călăraşi

                                           Plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

12 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.