Organizația Județeană a PSD Călărași este consternată de verdictul dat în cazul Liviu Dragnea

0
51

Victor Ponta, președintele PSD a afirmat imediat după aflarea verdictului în acest caz că "decizia instanței în cazul lui Liviu Dragnea este una simbolică, vizează o acțiune politică – practic a celor 7,4 miliane de români care au votat decizia de supendare a lui Traian Băsescu. Nu regret că am făcut campanie, dar regret că s-a anulat rezultatul referendumului. Domnul Dragnea mi-a prezentat demisia la nivelul Guvernului și vom discuta cu Președintele Klaus Iohannis. Luni vom prezenta colegilor din PSD ce am realizat împreună și după ședința BPN vom anunța celelalte decizii."

La rândul său Liviu Dragnea a declarat: "Astăzi, Instanța Supremă a decis să mă condamne la un an cu suspendare. Așa cum am spus în permanență, pe parcursul procesului, mă consider nevinovat. Rămân, în schimb, întrebările pe care mi le-am pus și pe care le pun în continuare public: cine mai poate face campanie electorală în România , în condițiile în care prezența la vot este considerată "un folos necuvenit"? Există acum un precedent periculos pentru oricine dorește să faca campanie, la orice nivel, la nivel local, județean sau la nivel național. Acest precedent , în opinia mea, afectează democrația,libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot și, de asemenea, poate apărea în mentalul colectiv că prezența la vot este un lucru rău, chiar condamnabil."

În plan local decizia a stârnit un val de nemulțumire în rândul Organizației Județene a PSD Călărași.

Președintele PSD Călărași, Dan Cristodor a afirmat: " Decizia instanței nu este de comentat. Ceea ce vă pot spune este că Liviu Dragnea este profesionistul care a condus campaniile electorale într-un mod exemplar. Să ne aducem aminte că tot Liviu Dragnea a coordonat și campaniile USL, iar liberalii erau mulțumiți de activitatea politică a lui Liviu Dragnea și alături de domnia sa în 2012 votau și promovau suspendarea lui Traian Băsescu și Referendumul pentru demitere. Așa cum s-a declarat și la nivel național acum se confirmă că la șefia PNL au rămas doar impostori și lași! Toți ne punem aceleași întrebări: Oare au uitat liderii liberali ai acestui moment că au făcut campanie cu noi îndemnând oamenii să vină la vot? Nu cumva au ajuns toți în Parlament pe spinarea celor 7,4 milioane de români? Vocea noastră comună, a PSD, spune: E clar că nu mai există liberali în conducerea PNL – doar pedeliști vopsiți! "

Biroul de presă PSD Călărași

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

20 + three =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.