Dunărea a învins Juventus și a revenit pe primul loc în clasament!

0
67

Şi meciul a fost un VERITABIL DERBY jucat şi controlat tactic, la amănunt, de echipa gazdă – DUNĂREA! Poate că aici a fost marea surpriză pe care experimentatul Marin Barbu nu a gândit-o, dar care a fost exersată de zeci sau sute de ori de antrenorul Ion Răuţă şi “elevii” lui – blocarea mijlocaşilor Bustea şi Minciună care, odată aplicată “restricţia”, atacantul N. Arnăutu (unul din golgeterii seriei) a rămas fără … obiectul muncii! Timp în care S. Popescu – Ladaru – V. Andrei, dar mai ales B. Kanda au controlat cu autoritate totul la mijlocul terenului!

Pe acest fond, DUNĂREA şi-a dominat adversarul la toate capitolele, pe fondul unei mari risipe de energie, dăruire şi dorinţă de victorie. Acum se apărau pe două linii şi destrămau orice atac al oaspeţilor la 30 de metri de poarta lui Răduţă, acum erau lansate vârfurile, Kanda trecea ca expresul prin halta … Colentina, de l-a făcut pe Cruşoveanu ca în min. 35 să … se ceară afară!

Şi, în fond, să nu aşteptati altă descriere a golului! O lansare a lui V. Andrei, pătrundere pe stânga aşa cum numai el ştie, după ce şi-a năucit adversarii cu 2-3 schimbări de direcţie, o centrare în careul mare, preluare  şi stop de veritabil atacant a lui Valentin ALEXANDRU, o privire scurtă către portar şi un lob peste el, în diagonala porţii, lob care a intrat în poartă şi s-a oprit în plasa laterală!

Pare ceva ireal la acest gol, dacă v-aţi pus vreodată mâinile în cap când, privind la alte jocuri vezi câte un atacant “cu ştaif” că de acolo vrea să rupă plasa şi … doboară avioane! Golul înjumătăţeşte suporterii oaspeţilor, veniţi de la Bucureşti, mai ales că începe iar să plouă!

O repriză în care antrenorul Ion Răuţă a fost permanent ca un “leu în … spaţiul tehnic” iar oaspeţii nu au şutat pe spaţiul porţii lui Răduţă!

Reprize secundă arată că “liderul de până la gol” e decis să joace altceva, dar DUNĂREA se apără cu mare atenţie, pe două linii, cu Bumbar în rol de dirijor! Şi, apar ocaziile la poarta oaspeţilor – Filip (min. 52, scos greu de Perianu), V. Andrei cu un şut puternic, respins în două faze de portar, chiar din bocancul lui V. Alexandru (54), voleul lui Luca la una din fazele aplaudate ăndelung de asistenţă, create de V. Petre şi Kanda (65), din nou V. Alexandru cu o bombă scoasă miraculos de Perianu (73), pentru ca în min. 74, primul şut pe spaţiul porţii gazdelor şă fie reţinut uşor de Răduţă!

DUNĂREA funcţionează ireproşabil ca un bloc unitar: atac/apărare, dar oasă finalul! Antrenorul Răuţă simte şi baricadează apărarea. Arbitrul Ed. Ioniţă se simte “afară din joc” şi irită pe toată lumea cu o serie de lovituri din preajma careului gazdelor. Minutele trec, arbitrul nu arată nicio prelungire (nici nu avea pentru ce!!). Oaspeţii sunt

tot mai periculoşi, dar DUNĂREA se apără eroic şi S. Popescu respinge de pe linia porţii şutul lui Arnăutu!

În min. 90+4 scapă singur V. Petre, golul este iminent şi toată lumea aştepta fluierul final, poate chiar şi Victor care, … se împiedică în minge la 10 metri de poarta lui Perianu!!

Urmează alte 4 minute de fluierături şi huduieli, dar arbitrul arată “cine e şeful!”.

Inexplicabile “supărările şi gesturile” oaspeţilor la final, care puteau avea altă urmare!

După meci, în timp ce se savura victorie, un antrenor s-a aşezat pe bancă, copleşit, obosit dar mulţumit!

DUNĂREA:  RĂDUŢĂ  –  ŢENEA,  BUMBAC,  BOTEA,  FILIP –  KANDA,  LADARU  (64 V.  PETRE),  S. POPESCU, A. LUCA (70 C. BUTOI), V. ANDREI (75 M. ŞTEFAN), V. ALEXANDRU (84 M. TUDOR),

Antrenori: Ion Răuţă şi Mirel Condei

JUVENTUS: PERIANU – Moldoveanu, Şerban, Răducu, Cruşoveanu (35 Arsu) – BUSTEA, Cazan (57 Goge), MINCIUNĂ , Nicolae (Nica), Ardelean (70 Cincă) – Arnăutu.

Antrenori: Marin Barbu şi Elvis Udrea.

SERIA II

Voinţa Snagov – Delta Dobrogea Tulcea  2-1
R. Bălaşa (32), D. Florea (61) / Chelaru (68)
Metaloglobus Bucureşti – Callatis 2012 Mangalia    2-0
Ghenovici (5), A. Robu (20)
Dinamo II Bucureşti – Metalosport Galaţi  3-1
Tîrcoveanu (5 – pen.), V. Tudorache (7), Fai Collins (21 – pen.) / Gohoreanu (15)
Înainte Modelu – Oţelul II Galaţi  3-0
Oţelul II s-a retras în această iarnă şi pierde meciurile returului la "masa verde".
Viitorul Domneşti – CS Tunari  1-0
Cârjan (10)
Dunărea 2005 Călăraşi – Juventus Bucureşti  1-0
V. Alexandru (13)
Viitorul Axintele – Gloria Popeşti Leordeni  1-0
Mihociu (32)

 

Clasament / Seria a 2-a: 

1              AFC Dunărea 2005 Călăraşi           20           14           5              1              51-9       47          

2              Juventus Bucureşti                          20           14           3              3              43-12     45          

3              Delta Dobrogea Tulcea                  20           11           5              4              46-24     38           

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

six + nineteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.