Liderul UNPR, Gabriel Oprea la Călăraşi: „Vrem într-adevăr să avem 1 milion de membri de partid, ceea ce ar însemna 10 % în orice competiţie politică”

0
67

La reuniunea regională a UNPR au participat liderii organizațiilor din Regiunea III Sud Muntenia, vicepreședintele partidului Eugen Nicolicea, ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul, secretarul general Neculai Onțanu, parlamentarii Valeriu Steriu şi Aurel Niculae, coordonatorul UNPR al regiunii, Daniel Ştefam Drăgulin.

„Ne-am propus un obiectiv strategic până în noiembrie 2016 să transmitem mesajele noastre despre ceea ce facem prin reprezentanţii noştri de la centru, în guvern, în parlament, să avem 1 milion de membri de partid. Este un obiectiv foarte ambiţios şi destul de greu de realizat, în contextul în care cel mai mare partid din România, PSD are în jur de 500 şi ceva de mii de membri, vreau să vă informez că şi noi suntem înscrişi la tribunal cu 356 de mii de membri”, a declarat GabrielOprea, preşedintele UNPR îndemnîndu-i pe colegii de partid că dacă fiecare va mai aduce câte doi prieteni, vecini, se va putea îndeplini acest obiectiv strategic.

„Vrem într-adevăr, matematic vorbind, să avem un milion de membri de partid, ceea ce ar însemna 10 % în orice competiţie politică”, a ţinut să precizeze liderul UNPR.

Oprea: „Îl sprijinim pe președintele României, indiferent cum îl cheamă, mai ales pe probleme de securitate națională”

Președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a mai declarat la Călărași, că UNPR s-a dovedit a fi un factor de stabilitate în guvernele din care a făcut parte și că îl va sprijini întotdeauna pe președintele țării, "indiferent cum îl cheamă", mai ales pe probleme de securitate națională.

„Principiile pe care le avem ne caracterizează, cred eu, ca un partid care astăzi suntem al treilea partid parlamentar din România cu cei peste 50 de parlamentari. În cei cinci ani pe care îi împlinim pe 1 mai anul acesta, UNPR a adus stabilitatea economică și politică în România. Am sprijinit toate guvernele din care am făcut parte, am demonstrat că suntem serioși pe domeniile noastre de expertiză. Este normal să sprijini guvernul din care faci parte. Pe de altă parte, îl sprijinim pe președintele României, indiferent cum îl cheamă, mai ales pe probleme de securitate națională. Am demonstrat acest lucru, mai ales în actualul context de securitate de securitate regională, europeană și chiar mondială. Pentru că, de fapt, sprijinim România", a spus Oprea, după întâlnirea reprezentanților partidului din Regiunea III Sud Muntenia.

De asemenea, Gabriel Oprea a precizat că în UNPR se vorbește mai puțin de stânga sau de dreapta și mai mult de România și de interesul național.

"Nu sunt cuvinte foarte mari. Acum cinci ani, poate erau foarte mari. Când vorbeam de interesul general al României mai zâmbea lumea sau mai făcea câte o glumă. Acum, ați observat, că toți oamenii politici din România vorbesc de interesul național. Pe de altă parte, cred că doctrina Europei în momentul de față este interesul național, al Spaniei, al Franței, în actualul context de securitate regional sau european", a mai spus Oprea.

Prezent la momentul declaraţiilor de presă, deputatul Valeriu Steriu, vecepreşedinte şi purtător de cuvânt al UNPR a spus:  

„Am profitat de faptul că această reuniune regională se desfăşoară în principalul bazin agricol din România, pentru a-i îndemna pe cei şapte preşedinţi de organizaţii de judeţ să construiască mai mult partidul şi în zona rurală, este exact zona care are cel mai mult nevoie de o revigorare, de o modernizare. Şi pentru că sunt în faţă, în următorii 7 ani, foarte mulţi bani europeni acest lucru trebuie să ridice puţin nivelul rural cu sprijinul pe care, evident, politicienii vor trebui să-l dea pe ceea ce înseamnă viaţa la ţară. Dorim să sprijinim foarte mult fermierii din această zonă şi tocmai de aceea construim viitoarele proiecte legislative împreună cu ei şi în acest fel suntem convinşi că vom avea un număr foarte membri din zona agricultorilor.”

Daniel Drăgulin, coordonator al UNPR pe Regiunea Sud Muntenia este convins că targetul de 1 milion de membri de partid va putea fi îndeplinit: 

„În Călăraşi, s-au desfăşurat în această zi, (n.r. sâmbătă, 28 martie 2015),  lucrările privind analiza activităţii Regiunii III Sud Muntenia şi care a avut ca obiective importante modalităţile şi măsurile concrete ce se iau pentru ca targetul asumat la întâlnirea de la Sinaia să fie îndeplinit. S-au discutat problemele întâmpinate de organizaţii în teritorii,  măsurile pe care liderii acestor organizaţii le iau, dar şi de posibilităţile de promovare a ideilor partidului. Toţi preşedinţii organizaţiilor judeţene şi toţi participanţii la această reuniune şi-au luat un angajament clar pentru realizarea targetului de 1 milion de membri, la nivelul regiunii find realizat în procent de 18%.”

Preşedintele Uniunii Naționale pentru Progresul României, Gabriel Oprea a punctat la Călăraşi că "proiectele de căpătâi"  pentru următoarea perioadă este taxarea marilor averi, proiectul primului loc de muncă și cel al votului la 16 ani. Liderul UNPR a părăsit municipiul de pe malul Borcei după ce, împreună cu echipa sa şi alături de primarul Daniel Drăgulin, a asistat la prima repriză a meciului de handbal desfăşurat la Sala Polivalentă, dintre HC Odorheiu Secuiesc şi AFC Dunărea Călăraşi. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

five × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.