Elevi de liceu din Călărași devin traineri pentru colegii lor

0
94

Elevii‑traineri vor susține traininguri pe subiecte care le vor fi de folos colegilor atât în viață, cât și în viitoarea carieră, dar care nu fac parte din programa clasică a școlilor, precum leadershipul, negocierea, managementul conflictelor și al diversității, spiritul civic și implicarea în comunitate sau inteligența emoțională. Programul „TENARIS – LMT: Forța responsabilității speciale corporatiste” se desfășoară anual atât în Călărași, cât și în Câmpina și Zalău, celelalte comunități în care TenarisSilcotub are unități de producție și desfășoară proiecte de dezvoltare socială. Astfel, în total, peste 300 de elevi participă pe parcursul anului școlar la activități de educație non-formală. În primul semestru, 180 de elevi au participat la activități coordonate de profesori special instruiți; în a doua parte a anului școlar, 30 dintre ei vor trece la „catedră” și vor ajuta alți 120 de colegi să progreseze.

„De-a lungul carierei, am descoperit că e mai ușor să înveți decât să le împărtășești și altora ceea ce deja știi. Pe de altă parte, e un proces din care toți cei implicați câștigă: atât trainerul, cât și participanții. Sprijinim cluburile LMT fiindcă toți acești ani ne-au arătat că sunt un model de succes pentru dezvoltarea personală a tinerilor și un ajutor pentru aceștia în a-și defini propria identitate, drumul în viață și viitoarea carieră”, a declarat Dana Barbara, manager Resurse umane TenarisSilcotub.

A noua ediție a programului are ca temă chiar „2014-2015 – anul consacrării elevilor‑traineri TENARIS-LMT”. Transformarea elevilor în traineri pentru colegii lor a fost testată cu succes anul trecut, astfel încât de acum va deveni o regulă a cluburilor Liderii Mileniului Trei. La ediția 2014 – 2015 a programului participă elevi de la Colegiul Național „Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Liceul „Danubius” și Colegiul Economic – Călărași, dar și de la Colegiul Național „Silvania”, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceele Tehnologice „Mihai Viteazul” și „Voievodul Gelu”, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” – Zalău; și, respectiv, Colegiul Național „N. Grigorescu” din Câmpina. În cele 8 ediții anterioare, programul Liderii Mileniului Trei a inclus 1.314  elevi din Zalău, Călăraşi și Câmpina. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

10 + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.