Ce le mai trece prin cap guvernanţilor. Ministrul de FINANŢE promovează o lege care va duce la privatizarea averii primăriilor

0
70

O lege inițiată de ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov (PSD), ar putea duce la privatizarea bunurilor imobiliare ale primărilor după interese politice. Concret, concesionarea terenurilor din parcuri sau vânzarea spațiilor comerciale deținute de o autoritate locală va putea fi făcută fără acordul a două treimi dintre consilierii locali,dacă parlamentarii vor aproba un proiect de lege care ar urma să fie discutat în comisia de Administrație Publică a Camerei Deputațiilor, marțea viitoare.

Bătălia din consiliile locale

În timp ce viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea (PNL), dar și mai mulți aleși generali și locali spun că această lege va duce la înstrăinarea patrimoniul după criterii politice și prea ușor, parlamentarii care sunt co-semnatari și ministrul de Finanțe susțin că este singura soluție pentru a atrage investitorii, și pentru  a nu bloca consiliile, având în vedere „migrația politică”. Culmea, provocată tot de PSD, prin aprobarea legii privind migrația consilierilor locali.

Concret, 28 de parlamentari PSD au semnat un proiect legislativ care prevede ca hotărârile de patrimoniu să fie aprobate cu majoritate simplă, adică 50% plus unu,  nu de 67% din aleșii locali, cum prevede legea acum.
Inițiată în septembrie anul trecut, de către Darius Vîlcov, senator la acea vreme, legea a stat pe mesele senatorilor până pe 2 februarie 2015, când proiectul a ajuns la Camera Deputațiilor, după ce s-a constatat că aceasta era prima cameră de decizie.  

Potrivit surselor EVZ, ini­țiativa a fost lansată exact  în momentul în care social- democrații au pierdut puterea în consiliile locale, nemaiavând posibilitatea să voteze după bunul plac hotărârile cele mai bănoase: cele legate de patrimoniu.

sursa: http://www.evz.ro/psd-a-bagat-in-parlament-legea-tunului-imobiliar.html

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

nineteen − five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.