Tineri reținuți pentru tâlhărie

0
63

Poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Călăraşi au reţinut pe trei tineri, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, complicitate la tâlhărie şi tăinuire, după ce au smuls geanta din mâna unei femei, care se deplasa pe stradă şi au valorificat o parte din bunurile sustrase.

În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au identificat, la data de 02 februarie 2015, pe B. Mihai, de 17 ani, din municipiul Călăraşi, şi pe V. Mădălin, de 17 ani, din comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi. În cursul lunii noiembrie 2014, aceştia ar fi deposedat pe o femeie de 36 ani, care se deplasa pe strada Dunării, din Călăraşi, de poşeta în care avea bani, telefon mobil, documente şi bunuri personale.

 Din investigaţiile efectuate a rezultat că o parte din bunuri au fost valorificate de către O. Alexandru, de 17 ani, din Călăraşi, care ar fi cunoscut că provin din săvârşirea unei infracţiuni.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 70%.

Cei trei tineri au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, respectiv de tăinuire.

Aceştia au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentaţi astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

Recomandări preventive, pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, la deplasarea pe stradă sau în alte spaţii publice:

          – Evitaţi drumurile întunecate şi parcurile izolate; folosiţi mai degrabă căi şi locuri iluminate, chiar dacă faceţi un ocol.
          – Ţineţi-vă poşeta sau servieta sub braţul care este opus traficului;

– Dacă sunteţi atacat, abandonaţi-vă valorile; nu vă puneţi niciodată viaţa în pericol.

– Evitaţi situaţiile violente de pe stradă.

– Nu purtaţi ostentativ obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări).

– Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră.

– Ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv!

– Când vă deplasaţi singuri, nu ascultaţi muzică la căşti şi limitaţi convorbirile telefonice lungi! Neauzind ce se petrece în jurul vostru, puteţi deveni uşor o ţintă a infractorilor!

Nu apelaţi la un limbaj, atitudini sau gesturi obscene care să genereze agresivitate din partea celor cu care veniţi în contact!

– În cazul unui atac, strigaţi cât puteţi de tare. În acest fel descurajaţi şi agresorii şi alarmaţi şi persoanele din jur!

 

Atunci când aţi fost martorii unor manifestări violente, anunţaţi imediat Poliţia şi furnizaţi toate datele deţinute, care pot conduce cât mai repede la identificarea agresorului şi la recuperarea prejudiciului!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

1 + eighteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.