Album FOTO. Boboteaza la Vâlcelele

0
72

Tocmai din acest motiv locuitorii din Vâlcelele, dar şi din satele vecine au participat anul acesta la sărbătoarea Bobotezei într-un număr impresionant de mare. Începând cu primele ore ale dimineţii enoriaşii au participat, alături de primarul Gabriel Oroianu, viceprimarul Nelu Tatu, reprezentanţi ai administraţiei locale, fermieri din zonă, la slujba Sfintei Liturghii. După slujba oficiată de preoţii din localitate toată lumea s-a îndreptat către terenul amenajat pentru organizarea activităţilor specifice acestei sărbători. Ca în fiecare an, alături de cetăţeni a fost prezent şi deputatul de Călăraşi, Iliuţă Vasile, parlamentarul adresându-se celor prezenţi la eveniment:

„În anul 2001 când împreună cu consilierii, şi îl aminesc aici pe domnul Constantin Moldoveanu, ne-am dorit ca Vâlcelele să se afle printre localităţile care păstrează vechile tradiţii. Pentru acest lucru le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat an de an în organizarea unor asemenea evenimente. Le mulţumesc fermierilor, consilierilor şi oamenilor din comuna Vâlcelele care au făcut ca această sărbătoare să fie una care să atragă de la an la an tot mai mulţi cetăţeni. De asemenea, trebuie să le mulţumim şi celor din localităţile învecinate care ne vizitează în fiecare an.”

Un cuvânt de bun venit la sărbătoarea de la Vâlcelele a fost adresat şi de către primarul localităţii, Gabriel Oroianu:

„Vă mulţumim pentru că ne-aţi onorat cu prezenţa într-un număr aşa de mare şi anul acesta, ceea ce demonstrează că eforturile noastre în organizarea acestui eveniment este bine primită de către locuitorii nu numai din Vâlcelele, dar şi din satele vecine. Tocmai de aceea promitem ca la anul să ne organizăm şi mai bine, din toate punctele de vedere. De asemenea, le mulţumim tuturor celor care au participat la concursurile de cai şi de căruţe, dar mai ales mulţumim sponsorilor noştri în asigurarea premiilor.   

Nelu Tatu – viceprimarul comunei Vâlcelele:

„În această zi deosebită am organizat la Vâlcelele o sărbătoare pe măsura evenimentului ce se prăznuieşte astăzi 6 ianuarie. Am preluat de la fostul primar, actualul deputat Vasile Iliuţă, organizarea acţiunilor de Bobotează şi încercăm ca în fiecare an chiar să ne depăşim în ceea ce priveşte atragerea unui număr cât mai mare de oameni care să participe la sărbătoarea de la Vâlcelele. Consider că eforturile noastre în organizarea Bobotezei vor da roade şi toată lumea să fie mulţumită. O mare surpriză pentru noi astăzi a fost concursul de călărie care a fost câştigat de un tânăr din comuna Cuza Vodă, acest lucru demînstrând faptul că ni s-a dus vestea în judeţ şi oamenii apreciază că la Vâlcelele tradiţiile se păstrează. Acest lucru nu poate decât să ne bucure şi să ne mobilizeze astfel ca în anii ce urmează să avem participanţi la concursurile noastre şi din alte localităţi ale judeţului. Astăzi, după cum s-a putut observa oamenii au venit iarăşi la Vâlcelele într-un număr foarte mare. Am pregătit pentru toată lumea prezentă, opt ceaoane de fasole, 60 – 70 de litri de ţuică fiartă şi 120 de litri de vin fiert. Recunosc faptul că la anul trebuie să ne pregătim mult mai bine în ceea ce priveşte asigurarea acestor produse atât de solicitate de cetăţeni într-o asemenea zi”.

La concursurile cu cai organizate cu prilejul Bobotezei la Vâlcelele de anul acesta au fost oferite cupe şi bani pentru participanţii care au urcat pe podium la categoriile: frumuseţe, călărie, viteză, dresaj.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

12 − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.