Elevi din Călăraşi în a 9-a generaţie de Lideri ai Mileniului Trei

0
43

180 de tineri de la 10 licee din Zalău, Călărași și Câmpina vor participa în acest semestru, începând din săptămâna 3-7 noiembrie, la cursuri de dezvoltare personală ce îi vor pregăti pentru cariera pe care o vor urma în viitor.

Activitățile au loc în cadrul celei de-a 9a ediții „TENARIS-LMT: forța responsabilității sociale corporatiste”, un program finanțat de TenarisSilcotub și organizat de Asociația Clubul Liderii Mileniului Trei. Tinerii vor deprinde abilități și competențe precum inteligența emoțională, spiritul civic, implicarea în comunitate, tehnici de negociere, soluționarea conflictelor, managementul diversității și al schimbării, leadership.

Tema acestui an este „2014-2015 – anul consacrării elevilor-traineri TENARIS-LMT”, deoarece proiectul va folosi ca normă curentă practica de succes de anul trecut, astfel încât 20 de absolvenți ai modulelor semestrului I vor fi selecționați pentru a deveni elevi-traineri și a lucra în această calitate cu 120 de colegi, în cursul semestrului al II-lea al anului școlar 2014-2015. În total, 300 de elevi din Zalău, Călărași și Câmpina vor participa, în calitate de cursanți, în programul de educație non-formală „Liderii Mileniului Trei”, derulat în parteneriat cu Asociaţia Clubul Liderii Mileniului Trei și cu sprijinul  Inspectoratelor Şcolare Judeţene.

„Programul TENARIS-LMT este un model excepțional de bune practici, atât în materia educației non-formale, dar mai ales ca exemplu de succes pe care TenarisSilcotub îl oferă celorlalte companii pe dimensiunea implicării în comunitățile în care își desfășoară operațiunile de business. Aspectul de unicitate al programului și, deopotrivă, valoarea adăugată cu efecte profunde pe termen lung este dat de consacrarea elevilor-traineri drept valență de fond a culturii proiectului nostru, echipa TENARIS-LMT consfințind astfel legătura organică dintre educația de leadership și oportunitățile de angajabilitate pe piața muncii” – explică Marian Staș, Președintele Asociației Clubul Liderii Mileniului Trei, coordonatorul programului.

„Experienţa de elev-trainer LMT m-a adus pe o scenă fără precedent în sfera educației româneşti, aceea de a-mi împărtăşi cunoştinţele cu oameni de vârsta mea, prieteni și colegi, lucru puţin sau chiar deloc încurajat de sistemul educaţional actual” – apreciază George Cimpoieș, clasa a XII-a, Colegiul Național Silvania Zalău, elev-trainer în anul școlar 2013‑2014. „Sentimentul pe care l-am trăit a fost, în primul rând, de responsabilitate faţă de noţiunile predate şi faţă de cursanţi, dublat de atenția pentru elementele soft ale trainingului, precum ambientul educaţiei nonformale şi buna-dispoziție a grupului cu care am lucrat. Ca o notă personală, consider această iniţiativă una de succes, fără precedent, al cărei impact se simte puternic in dezvoltarea personală a tinerilor elevi” – adaugă George.

La ediția 2014 – 2015 a programului participă elevi de la: Colegiul Național Silvania,  Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceele Tehnologice „Mihai Viteazul” și „Voievodul Gelu”, precum și de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” – Zalău; Colegiul Național „Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Grupul Școlar „Danubius” și Colegiul Economic – Călărași; și, respectiv, Colegiul Național „N. Grigorescu” Câmpina. Traineri ai programului sunt  profesori ai acestor școli și elevi-traineri, absolvenți ai edițiilor anterioare LMT.

În cele 8 ediții anterioare, programul Liderii Mileniului Trei a inclus 1.404  elevi din Zalău, Călăraşi si Câmpina.

 Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de ţevi fără sudură de diametre mici utilizate în diverse aplicaţii din industria mecanică, auto-moto, a petrolului şi a gazelor naturale, industria chimică şi petrochimică, industria energetică. Compania deţine în România unităţi de producţie la Zalău, Călăraşi și Câmpina și un centru de servicii în Ploieşti.

Programele sale de responsabilitate socială urmăresc dezvoltarea durabilă a comunităţilor în care compania îşi desfăşoară activitatea, fiind direcţionate spre educaţie, sănătate, cultură şi artă, mediu înconjurător şi asistenţă socială.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

18 − 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.