Primarul Drăgulin: „Avem un sfârşit de an fructuos”

0
57

Săptămâna aceasta, Primăria municipiului Călărași a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice două noi contracte. Este vorba de Actul adițional la contractul de finanțare al proiectului ”Execuție strada I.L. Caragiale din municipiul Călărași”, a cărui valoare se ridică la suma de 2.376.425 lei, bani necesari finalizării infrastructurii rutiere și pietonale a arterei de circulație, dar și despre Contractul de finanțare pentru Programul construcțiilor de locuințe conform Legii locuinței nr. 114/1996, ce implică alocarea sumei de 500.000 de lei pentru blocul cu 29 de apartamente C15, de pe strada Cornișei. Totodată, Primăria municipiului Călărași, prin semnarea contractului ultim menționat, a fost inclusă în Programul construcțiilor de locuințe al MDRAP, reluându-se astfel comunicarea, pe această linie, cu ministerul, după o pauză de câțiva ani.

"Demersurile realizate de mine în ultimul an – întâlnirea avută cu președintele Bulgariei, semnarea, în numele tuturor călărășenilor, a declarației comune de cooperare dintre Silistra și Călărași ce a avut la bază memorandumul semnat între Guvernul României și Guvernul Bulgariei privind construcția podului Silistra- Călărași, scrisoarea deschisă adresată Executivului, discuțiile purtate cu membrii Guvernului României – încep să îşi arate roadele, iar semnarea memorandumului privind construcţia unui nou pod peste Dunăre, între Călăraşi şi Silistra, reprezintă o nouă perspectiva de dezvoltare pentru municipiul Călăraşi.

Aşa cum am spus, cu diferite ocazii, voi face tot ce este posibil pentru ca acest pod să se realizeze, iar astăzi pot să afirm că acest mare proiect de investiţie prinde contur. Ceea ce s-a aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi reprezintă un prim pas, în perspectiva dezvoltării socio-economice, foarte important pentru călărăşeni, deoarece Călărașiul va deveni un important nod de comunicare internaţională.

“Guvernul a aprobat semnarea unui memorandum de înţelegere cu autorităţile bulgare pentru implementarea studiilor de fezabilitate privind construcţia a două noi poduri peste Dunăre, respectiv Silistra-Călăraşi şi Nikopol-Turnu Măgurele”, a anunţat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, după şedinţa Executivului".

          ”Avem un sfârșit de an fructuos, am semnat săptămâna aceasta cele două contracte cu MDRAP și așteptăm în următoare perioadă să fim invitați la semnarea unor contracte cu finanțare europeană, de data aceasta. ” – primar Daniel Ștefan Drăgulin.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

eighteen − twelve =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.