CĂTRE LOCATARII DIN APARTAMENTELE MUNICIPIULUI CĂLĂRAŞI

0
43

SC ECOAQUA SA Sucursala Călăraşi începând cu luna martie 2013 a stabilit aplicarea prevederilor art.10 alin. 1c din contractul de furnizare /prestare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare.

Potrivit prevederilor acestui articol “Pentru utilizatorii care locuiesc în condominiu  (scări de bloc)  cantitatea de apă furnizată se stabileşte pe baza înregistrărilor contorului de apă montat pe branşament. Diferenţa dintre cantitatea de apă înregistrată de contorul montat pe branşamentul condominiului şi cantitatea de apă rezultată prin însumarea cantităţilor de apă înregistrată de contoarele din apartamente şi cea stabilită în sistem pauşal pentru apartamentele necontorizate, se repartizează pe fiecare apartament, proporţional cu cantitatea de apă consumată.”

 

Precizăm că SC ECOAQUA SA Sucursala Călăraşi nu are încheiat contract individual de prestări servicii apă şi canalizare cu fiecare apartament din scările de bloc, ci un contract cu utilizatori casnici colectiv, aşa cum este definit de CAP.4, secţiunea 2, art.1, alin.3 din Legea nr.241/2006 – Legea serviciului de alimentare cu apă si canalizare cu modificările ulterioare, republicată în MO nr.85/08.02.2013.

În Legea nr. 241/2006 amintită anterior, la art.3 litera i precizează că “ În cazul condominiilor existente (scări de bloc) separarea şi individualizarea consumurilor la nivel de proprietate/apartament individual se face prin montarea repartitoarelor de costuri”.

Repartitoarele de costuri sunt apometrele din apartamente şi sunt definite de aceeaşi Lege nr.241/2006 CAP.I art. 3 litera j ca fiind “aparate utilizate în imobilele condominale dotate cu instalaţi interioare de utilizare comune, în scopul individualizării consumurilor şi repartizării pe proprietăţi/apartamente individuale a costurilor aferente consumului total de apă înregistrat la nivelul branşamentului imobilului.”

 

De asemenea, în aceeaşi Lege nr.241/2006 secţiunea III Art.31 alineatul 10 se specifică faptul că în funcţie de modul de proiectare şi realizare a instalaţiei interioare de distributie a apei, respectiv în cazul nostru distribuţie interioară verticală, repartizarea consumului total de apă se face cu ajutorul repartitoarelor de costuri montate pe racordurile aparatelor/dispozitivelor de consum aferente fiecărui apartament (baie, bucatarie).

 

ÎN CONCLUZIE

 

Punctul de delimitare al reţelei publice de instalaţia interioară a blocului este căminul de apometru aflat la intrarea în scara de bloc, iar repartizarea consumului funcţie de înregistrarea contorului de branşament s-a făcut conform art.10 alin.1c din contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, încheiat cu toţi locatarii.

Repartizarea consumului înregistrat la contorul de branşament al scării de bloc, pe apartamentele din condominiu, s-a făcut în conformitate cu prevederile Anexei 2B din Regulamentul Serviciului de Alimentare cu apă şi canalizare aprobat prin HCL nr.30/2010. Pentru apartamentele necontorizate se calculează consumul în sistem pauşal, respectiv 6,3 mc/pers/lună, conform Anexei 2A a aceluiaşi Regulament.

Vă mulţumim pentru înţelegere,

Director,  ing. Marin Valentin    

Inginer sef,ing. Neacşu Constantin

                                                                                                                                                                       

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

19 + seven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.