Am primit de la Poliţie

0
48

Dragalina – persoane, ale căror locuinţe erau racordate ilegal la reţeaua de energie electrică, prinse de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 poliţie Rurală Dragalina, împreună cu reprezentanţi ai societăţii furnizoare de energie electrică, sprijiniţi de jandarmi, au efectuat, în dimineaţa de 23 octombrie 2014, în comuna Dragalina, o acţiune de prevenire a sustragerilor de energie.

Oamenii legii au depistat şase locuinţe racordate ilegal la reţeaua electrică de distribuţie, prin intermediul unor instalaţii clandestine cu care se evitau echipamentele de măsurare a consumului.

Proprietarii acestor imobile, persoane cu vârste între 37 şi 77 ani, din Dragalina, vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi de executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Instalaţiile electrice artizanale au fost dezafectate, iar componentele acestora au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Lehliu Gară – tamponare produsă de un bărbat care conducea un autoturism, fără să posede permis şi se afla sub influenţa alcoolului

În seara de 23 octombrie 2014, poliţiştii din Lehliu Gară au fost sesizaţi de D. Adrian, de 37 ani, din localitate, cu privire la faptul că i-a fost acroşat autoturismul, care se afla staţionat pe bulevardul Gării, din Lehliu Gară.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că autovehiculul în care se afla D. Adrian, a fost lovit de un autoturism, condus de E. Cătălin, de 36 ani, din comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Călăraşi, fără a fi înregistrate victime.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că E. Cătălin prezenta a concentraţie alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta nefiind posesor de permis de conducere.

Poliţiştii au demarat cercetările în cauză, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Biciclist, accidentat uşor, pe bulevardul Republicii din Călăraşi

În dimineaţa de 23 octombrie 2014, I. Viorel, de 47 ani, din Călăraşi, care se deplasa pe bicicletă, pe bulevardul Republicii, din municipiul Călăraşi, a fost lovit de P. Nicolae, de 49 ani, din comuna Dragalina, care a deschis portiera autoturismului în care se afla, fără să se asigure.

 În urma accidentului, biciclistul a fost rănit uşor.

Cele două persoane implicate în eveniment au fost testate cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt efectuate în continuare, pentru vătămare corporală din culpă.

Siguranţa participanţilor la trafic constituie o preocupare permanentă a poliţiştilor călărăşeni, care efectuează zilnic acţiuni pentru salvarea de vieţi omeneşti!

Pentru reducerea riscului de victimizare a bicicliştilor şi creşterea vizibilităţii acestora, le recomandăm să-şi echipeze corespunzător bicicletele cu sisteme de avertizare, să poarte cel puţin un element reflectorizant, să folosească acest mijloc de deplasare doar pentru distanţe scurte, pentru a nu fi surprinşi de lăsarea întunericului sau de precipitaţiile specifice sezonului rece!

Lehliu – Gară – acţiuni, desfăşurate de poliţişti, pentru siguranţa elevilor

La data de 23 octombrie 2014, poliţişti din Lehliu Gară au efectuat o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi prevenirea delincvenţei juvenile, în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ din localitate.

Activităţile au urmărit şi combaterea absenteismului şcolar.

În localurile de alimentaţie publică şi barurile verificate, poliţiştii au depistat 10 elevi care absentau de la cursuri.

Conducerea unităţilor de învăţământ şi părinţii elevilor au fost informaţi cu privire la aspectele constatate de poliţişti în timpul acţiunii desfăşurate, pentru dispunerea de măsuri de prevenire a faptelor antisociale, ale căror victime ar putea devenii copiii, în lipsa unei supravegheri corespunzătoare.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

3 × five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.