Lucrări de reabilitare, modernizare și dezvoltare a infrastructurii educaționale preuniversitare – Liceul Tehnologic Dan Mateescu Călărași

0
46

Vineri, 10 octombrie, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, alături de directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, au semnat contractul de finanțare al proiectului ”Lucrări de reabilitare, modernizare și dezvoltare a infrastructurii educaționale preuniversitare – Liceul Tehnologic Dan Mateescu Călărași”.

Proiectul are o valoare totală de 7.828.782,38 lei, din care 4.221.205,62 lei fonduri europene, 548.756,73 lei fonduri naționale, contribuția bugetului local fiind de doar 84.424,11 lei.

Lucrările de reabilitare ale Liceului tehnologic Dan Mateescu au început în anul 2007, printr-un program al Ministerului Educației Naționale, fiind stopate un an mai târziu. În 2014 a apărut oportunitatea oferită de POR 2007-2013 pentru ca acest viitor modern spațiu de învățământ să devină o realitate călărășeană.

”Este un moment deosebit pentru administrația pe care o conduc de aproape doi ani și jumătate. Iată că ce am tot spus în ultimele luni, când vorbeam despre proiectele cu finanțare europeană pe care le pregătim, devine realitate, iar satisfacția mea este și mai mare cu cât acest proiect semnat astăzi, cu o valoare considerabilă, se adresează sistemului educațional. În perioada următoare urmează să semnăm și alte contracte de finanțare, în cadrul altui Program Operațional, iar în paralel lucrăm la pregătirea proiectelor pentru următorul exercițiu financiar european” – primar Daniel Ștefan Drăgulin.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

12 + fourteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.