La Călăraşi s-a lansat Clubul Femeilor Social Democrate

0
56

Alături de preşedinta femeilor PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă şi preşedinta noului club, Corina Diaconu, la eveniment au fost invitate Maria Lazăr – Secretar de stat în Consiliul pentru Combaterea Discriminării, Tudorița Bistreanu – director ANOFM, Simona Donciu – inspector superior AJOFM, Sonia Drăghici – deputat – Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, Daniela Iuliana Teleșcu – medic primar – medicină de familie, Claudia Țapardel – europarlamentar, Debelka Lilla – președintele Cluburilor OFSD la nivel naţional, Ionelia Ene – expert contabil, reprezentanta CCIA Călărași. Au mai fost prezenţi în sală Dan Eugen Cristodor – președintele Organizației Județene a PSD Călărași și Marian Ghiveciu – deputat PSD de Buzău. Clubul Femeilor Social Democrate se doreşte a fi un cadru de dezbatere al călărășencelor pentru a realiza proiecte dedicate emancipării civice, culturale și politice, sloganul ales pentru acţiunile ce se vor derula fiind ”Muncim împreună pentru o viață mai bună!”. Unul dintre subiectele discutate în cadrul lansării acestui club a fost cel al locurilor de muncă, invitatele din mai multe domenii de activitate, cum ar fi sănătatea, a venit cu foarte multe informaţii de ultimă oră privind îmbunătăţirea serviciilor medicale.

Corina Diaconu, președinte Clubul Femeilor Social Democrate:

"Aveam nevoie de un cadru în care să dezbatem împreună teme extrem de interesante, de actualitate, în care să identificăm problemele cu care se confruntă fiecare dintre noi la locul de muncă, în familie, în grupul de prieteni și, de asemenea, să încercăm împreuna să găsim soluții. Iată de ce un grup de 40 de femei cu profesii diferite, dar cu obiective comune, am considerat oportună înființarea Clubului FSD Călărași, pe care l-am gândit ca pe un prilej de întâlnire și comunicare deschisă. Mai mult decât atât, vom avea alături de noi persoane în măsură să ne transmită informații utile din domeniile noastre de interes. Vreau sa fiți convinse că nu va fi o activitate formală și plicticoasă, ci una dinamică, interactivă, la care să participăm și din dorința de a ne cunoaște mai bine și de a socializa"                                                                                             

Roxana Pațurcă, președinte OFSD Călărași:

"Mă uit în sală și nu pot să nu tremur de emoție și bucurie văzând atâtea chipuri frumoase adunate laolaltă, cu același țel: realizarea de programe dedicate emancipării culturale, civice și, de ce nu, politice a femeilor. Timp de secole, femeile au trăit într-o lume a bărbaților, neavând niciun drept, ci doar datoria de a fi soții sau mame. Femeile au puteri care-i uimesc pe bărbați. Ele trec prin dificultăți și poartă poveri, dar își păstrează bucuria, dragostea, amabilitatea… Singurul defect al unei femei este faptul că uneori uită cât valorează. Și iată că astăzi, în Călărași, în această sală, sunt femei alături de care vreau să luptăm ”împreună pentru o viață mai bună”. Aceasta este misiunea noastră. Dragele mele, de la noi trebuie să vină impulsul și energia pentru crearea de locuri de muncă pentru femei, pentru un acces mai bun la educație, pentru protecția față de discriminare, pentru combaterea violenței domestice, pentru sprijinirea familiei și a copiilor, pentru independența economică a femeii și pentru acces la funcții și roluri de răspundere în economie sau politică”.

Dan Eugen Cristodor – președintele PSD Călărași:

“Mă simt extrem de onorat și încântat să mă aflu în mijlocul celor mai frumoase și mai iubite doamne din județul nostru. Vă salut și vreau să știți că vă prețuiesc, nu doar pentru că ați venit în această seară aici, ci și pentru efortul pe care-l faceți zi de zi pentru a ne susține! Inițiativa înființării unui Club al Femeilor Social Democrate la Călărași mă bucură nespus pentru că știu cu câtă dăruire se implică o femeie în a-și ajuta semenii. Am urmărit pregătirile pentru atelierele propuse și am constatat că subiectele alese sunt interes general. Mă regăsesc în temele alese de către Clubul Femeilor Social Democrate pentru că una dintre acestea este legată de sănătate, eu fiind medic de profesie, dar n-aș vrea să le neglijăm nici pe celelalte cum ar fi ocuparea locurilor de muncă, susținerea românilor din străinătate sau implicarea femeilor în afaceri. Vă mulțumesc pentru invitație, vă doresc succes în sprijinirea tuturor categoriilor sociale și vă asigur de toată susținerea în efortul dumneavoastră de a fi aproape de călărășencele noastre!”

Pentru a fi la curent cu oportunitățile legate de acest subiect Clubul Femeilor Social Democrate îi aşteaptă pe cei interesaţi şi pe pagina sa de Facebook.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

17 + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.