Documente Exclusiv – Poienaru, se strânge laţul!

0
78

În urma sesizării primite de la APIA Călăraşi, ANAF Ialomiţa, a efectuat o Inspecție Fiscala la societatea Agrofam Unirea administrată şi detinuta de către Ştefan Poienaru. În urma controlului efectuat în urmă cu câteva luni s-au constatat fapte de natură penală, respectiv evaziune fiscală, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Sesizarea penală se referă la faptul că în ceea ce priveşte impozitul pe profit s-a constatat un prejudiciu adus bugetului de stat în suma de 22.320 lei, aferent unei baze impozabile în suma de 139.500 lei. Această sumă reprezintă cheltuiala nedeductibilă cu mărfurile, rezultată din factura de achiziţie nr. 366\20.11.2013, emisă de SC Grani Agroall SRL Slobozia, având ca obiect de achiziţie motorină în cantitate de 30.000 litrii la un preţ de 4.65/litru, însumând o valoare totală de 172.980 lei din care TVA 33.480 lei.  

Furnizorul, SC Grani Agroall SRL Slobozia, la momentul efectuării livrării nu deţinea atestatul valid de comercializare a produselor energetice (motorină) engros (fără depozitare), atestatul valid fiind obţinut în 04.02.2014. Aceste fapte au fost comunicate prind adresa nr. 5949/31.03.2014, înregistrată la AJFP Ialomiţa sub nr. 104265 de Agenţia de Plăţi pentru Agricultură – Centrul Judeţean Călăraşi. În urma efectuării inspecţiei fiscale, s-a constatat faptul că SC Agrofam Unirea SRL înregistrează cantitatea de motorină în contul 3022 (conbustibili) după care această cantitate este transferată în contul 371 (mărfuri) în luna decembrie 2013, iar conform facturii nr. 59/16.12.2013 aceasta apare ca vândută către Agrofam Traiding SRL Feteşti o altă firmă controlată de "moşierul" Ştefan Poienaru. Organele de inspecţie ale ANAF Ialomiţa au considerat faptul că această tranzacţie este nereală, deoarece în primul rând se solicită subvenţia aferentă accizei reduse la motorină pentru trimestrul IV 2013 către APIA Călăraşi iar în al doile-a rând cantitatea de motorină este vândută, fără a fi consumată societăţii Agrofam Traiding SRL. Trebuie menţionat faptul că SC Agrofam Unirea SRL nu deţine în proprietate sau cu chirie spaţii de depozitare pentru stocarea celor 30.000 litrii de motorină, ţinând cont de faptul că motorina este achiziţionată în luna noiembrie 2013 şi vândută în luna decembrie 2013. 

Potrivit documentelor care constituie infracţiuni de evaziune fiscală, trimise către Parchet de ANAF Ialomiţa, latifundiarul Ştefan Poienaru riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 8 ani. Deci, laţul chiar se strânge asupra lui Ştefan Poienaru! După condamnarea la 1 an închisoare cu suspendare, sentință definitivă şi irevocabilă pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti, a venit raportul DLAF care-l trimite direct la DNA sub aspectul unui cumul de infracțiuni care vizează obținerea frauduloasa de fonduri europene şi acum ANAF-ul care sesizează Parchetul sub aspectul săvârşirii infracțiunii de evaziune fiscală!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

thirteen − eight =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.