Serviciul de Ambulanta al Judeţului Călăraşi primeşte întăriri atât în privinţa resurselor umane cât şi a celor materiale

0
30

Luni, 15 septembrie a.c., în prezenţa ministrului sănătăţii, dr. Nicolae Bănicioiu, au fost distribuite către serviciile de ambulanţă un număr de 37 de autosanitare tip B2 Volkswagen Transporter, cu tracţiune intergrală şi o dotare adecvate standardelor şi reglementărilor naţionale. Autospecialele au fost achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii şi furnizate de către un producător din România cu sediul în com. Gilău, jud. Cluj. Costul unei ambulanţe este de cca. 63.000 Euro fără TVA.

"Cu această ocazie, Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Călăraşi i-a fost repartizată o autospecială ce va intra în dotarea staţiei centrale Călăraşi, în cel mai scurt timp. Astfel aria arondată staţiei Călăraşi este dotată în prezent cu 3 autosanitare de urgenţă cu tracţiune integrală, ce pot interveni eficient pe perioada iernii, atunci când căderile masive de zăpadă îngreunează deplasarea şi accesul ambulanţelor", a declarat, ec. Marius Manea, manager general Ambulanţa Călăraşi. 

În aceeaşi zi s-a finalizat concursul organizat pentru ocuparea a patru posturi de şofer autosanitară I, doua la staţia centrală Călăraşi şi două la substaţia Lehliu-Gară.

"Astfel, începând cu 1 octombrie, prin ocuparea celor patru posturi, vom putea elimina supraîncărcarea personalului prin reducerea numărului orelor de gardă. Persoanele încadrate vor intra într-un program de pregătire, urmând că în cel mai scurt timp să urmeze şi cursurile calificare în profesia de ambulanţier", a adăugat ing. Alexandru Chiriţă, director tehnic în cadrul Serviciului de Am,bulanţă al judeţului Călăraşi. 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

nineteen + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.