GALERIE FOTO. Jegălia în sărbătoare la cea de-a treia ediţie a Zilelor Comunei!

0
108

Tinerii jegăleni iubesc luptele libere

În prima zi de sărbătoare a avut loc un meci oficial de fotbal, contând pentru Liga a V-a, între Tricolorul Jegălia – Steaua Lehliu-Sat, scor 5-0.  Jegălenii au demonstrat că nu sunt doar împătimiţi de practicarea fotbalului rege, ci şi de lupte. Astfel, tinerii care fac parte din echipa de Lupte Libere a localităţii s-au impus în ultimii doi ani, la majoritatea competiţiilor la care au participat, dar nu s-au lăsat mai prejos nici cu prilejul competiţiilor organizate de Zilele Comunei Jegălia. Aşa se face că, la ediţia a II-a a competiţiei de lupte libere “Cupa Tricolorul Jegălia”, unde tinerii luptători ai Clubului Sportiv Jegălia s-au clasat pe primul loc, ca număr de medalii obţinute individual: 22 din 60. Au participat echipe din 5 localităţi, în afară de Călăraşi: Constanţa, Mangalia, Deva, Târgovişte, Slobozia. Ca urmare a susţinerii pe care a dovedit-o vizavi de acest sport, primarul Aurel Vasile a primit, alături de vicepreşedintele Federaţiei Române de Lupte Libere, Lucian Luca, cel care a prezidat competiţia de la Jegălia, “Diploma de Excelenţă”.

“La Jegălia a fost organizată una dintre cele mai mari competiţii de cupă, din ţară, la lupte libere, copii. Avem ambiţia de a ajunge pe primul loc, la aceste concursuri. La Mangalia am ieşit tot pe primul loc şi pot spune că, în ultimii doi ani, avem o evoluţie frumoasă, pentru că avem şi un parteneriat de respect şi ajutor reciproc cu CSM Călăraşi. Am tot ajutorul şi din partea profesorilor de lupte pe care îl am aici, la Jegălia, Manea Marian şi Gheorghe Nane. De altfel, profesorul Manea este locuitor al comunei Jegălia, satul Iezer, plecat de aici de 50 de ani, a practicat lupte libere şi a fost chiar antrenor la echipa naţională, formând generaţii de luptători. Spre apusul carierei, dar în deplină forţă, a venit la Jegălia unde a început să creeze. Echipa de lupte libere este înfiinţată de pe vremea fostului primar, Aneta Niţu, după care eu am continuat şi am încercat să o duc acolo unde a mai fost, în plan sportiv, adică pe locul I, la fotbal e drept, dar vreau să ne impunem şi la lupte libere. Dictonul “Mens sana in corpore sano” este suficient pentru ambiţiile noastre. Copiii fac sport, ceea ce este foarte important, pentru că i-a disciplinat şi la învăţătură pentru a obţine rezultate bune. Şi nu în ultimul rând, cream ambiţia şi speranţa să îşi dorească şi ei pe locul I”, a declarat edilul comunei Jegălia, Aurel Vasile.

Artişti de seamă, dar şi invitaţi pe măsură

La cea de-a treia ediţie a Zilelor Comunei Jegălia, primarul Aurel Vasile le-a pregătit locuitorilor nu numai competiţii sportive, dar şi invitaţi dragi românilor. Aşa se face că distracţia jegălenilor a ajuns la cote maxime în cea de-a doua zi de sărbătoare, atunci când pe scena amplasată pe terenul din comună de către organizatorii de la Mix Music, au urcat Maria Ciobanu, Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu sau Andreea Câmpulungeanu, o tânără speranţă a Călăraşiului. De asemenea, au încântat cu prestaţia lor, tinerii din ansamblul folcloric al Şcolii generale Jegălia, pregătiţi de prof. Lenuţa Paraschiv şi prof. Cristina Dumitru. Pentru că edilul Aurel Vasile a avut la acest eveniment şi invitaţi de onoare din Bulgaria.

“I-am aşteptat pe locuitorii comunei, care au venit în număr foarte mare la ziua lor, nu au lipsit de pe lista invitaţilor care au urcat pe scenă artiştii locali, dar nici fraţii noştri de peste Dunăre, din Bulgaria-Pravda, localitate cu care ne-am înfrăţit anul acesta. A venit o delegaţie numeroasă formată din 42 de persoane, printre care s-au aflat şi parlamentarii lor. Inclusiv de la noi, doresc să le mulţumesc celor care au răspuns la invitaţie, parlamentarilor Liviu Tomoiagă şi Vasile Iliuţă, dar şi primarilor din judeţ care au dorit să ne fie alături”, a spus primarul comunei Jegălia nu înainte de a transmite un gând bun locuitorilor: “Important este că suntem împreună la zi mare de sărbătoare, important este că dovedim că suntem o forţă, că nu suntem singuri, că nu sunt singur, că sunteţi lângă mine, vă doresc în continuare distracţie plăcută! Mult bine, speranţă şi să ne dea Dumnezeu sănătate tuturor!”

Senator Liviu Tomoiagă: “La mulţi ani, Jegălia şi vă felicit pentru ce-a de-a treia ediţie şi domnului primar şi dumneavoastră! Suntem pentru a treia oară împreună şi sper să fim cât mai mult timp împreună, ori de câte ori ne invitaţi vom fi aici. Îi salutăm şi îi felicităm pe prietenii noştri din Bulgaria prezenţi la acest eveniment marcant pentru localitatea dumneavoastră.” 

Deputat Vasile Iliuţă: “La mulţi ani, Jegălia! Cine ar fi putut să spună în urmă cu doi ani că Iliuţă poate fi prieten cu Aurică? După cum se vede totul e posibil în politică şi uite că s-a întâmplat ca acum să facem parte din aceeaşi alianţă (ACL). Astăzi suntem într-o mare echipă liberală. Locuitori ai comeni Jegălia, ai satelor Gâldău şi Iezeru, vă urez La mulţi ani! Am fost primar al comunei Vâlcelele, am crezut că pot să fiu şi deputat şi am reuşit să ajung parlamentar. Mulţumesc mult comunei Jegălia, pentru că azi sunt parlamentar de Jegălia! Am fost în opoziţie, alţii au fost la putere, dar pot să spun că ne-am aplecat asupra problemelor, am ţinut cont de problemele dumneavoastră şi am venit în Jegălia ori de câte ori m-aţi invitat. Voi fi la Jegălia ori de câte ori mă invitaţi şi voi fi prezent la orice manifestare. La mulţi ani şi la mai multe petreceri la Jegălia!”

Emil Muşat – fost prefect de Călăraşi: “Ca să fim în tonul sărbătorii, dragii mei consăteni din JegAlia, să ne dea Dumnezeu sănătate! De câte ori vin aici mă simt ca acasă, pentru sunt acasă. Sărbătoarea acesata a Zilelor comunei Jegălia este pusă toamna şi foarte bine că se întâmplă aşa, pentru că acum mai lăsăm puţin treburile gospodăreşti, treburile câmpului, mai avem puţin la vie, mai avem la porumb… Să dea Dumnezeu, pentru că iată, toamna se numărăr bobocii, să aveţi fiecare dintre dumneavoastră câţi mai mulţi boboci de numărat şi fiecare să aveţi ce pune pe masa în iarna şi anul care vine, să dea Dumnezeu să aveţi ce pune în hambare, în butoaie şi în buzunare. Să ne dea Dumnezeu bine la toţi. La mulţi ani!”  

Lică Voicu – primarul comunei Independenţa: “Vă mulţumesc, domnule primar, sunt onorat de invitaţia pe care mi-aţi făcut-o. Aş dori să vă urez şi eu La mulţi ani, sănătate şi să ne înţelegeţi pe noi primarii că atunci când nu putem să facem totul pentru dumneavoastră, ne dorim să fim sprijiniţi şi mă bucur că în această seară, alături de noi, primarii se află parlamentari ai judeţului Călăraşi. Vă mulţumim că ne sunteţi alături şi sperăm ca şi în continuare să ţineţi alături de noi şi să ne sprijiniţi, pentru că oamenii au nevoie de noi şi noi de dumneavoastră. La mulţi ani şi sănătate!”

La finalul sărbătorii, edilul Aurel Vasile a oferit diplome de merit unor locuitori care s-au remarcat prin acţiunile de curăţenie şi înfrumuseţare a comunei Jegălia, dar şi unor cadre didactice. 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

9 + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.