Minciuna stă cu PSD-ul la masă

0
53

Campania electorală bate la ușă dacă intră odată cu toamna bine, dacă nu, oricum intră pe geam dar tot intră. Formele de minciună şi violenţă vor atinge înălțimi nebănuite în scurt timp pentru ca totul să fie acestui partid stat PSD, la picioare. Nu ne facem iluzii că sunt prea mulți deștepți printre alegători care să înțeleagă pericolul unui partid stat, fiindcă electoratul PSD este format majoritar din oameni slab pregătiți profesional și slab informați, foști activiști de partid comunist sau foști securiști aflați încă în viață, o anumită categorie de pensionari, personalul din cârciumi nelipsit la semnat condica aici zilnic, încă de la orele dimineții. Dar și dacă au mai dispărut dintre ei, căci nimeni nu împărățește lumea și nu este nemuritor deși unii chiar cred asta, munca neostoită merge mai departe pe predat ștafetele copiilor sau nepoților. Ei să vrea asta și în mare parte din situații se întâmplă inevitabilul.repr
În timpul liber, primarul poate merge să discute cu oamenii, dar nu să facă campanie electorală. În România, unii primari însă nu au reguli nici administrative, nici civice, dar ei spun că se pricep cel mai bine la primarie. Ei se pricep și la Consiliul Județean, și la parlamentare sau europarlamentare. Deși unii nu știu să vorbească corect românește, sau atunci când se manifestă verbal te fac să te simți catapultat în junglă, ei ocupă o funcție publică unde fac legea și avem aici exemplul concret devenit déjà model de primar, așa cum numai o zonă de electorat o dorește și o are. Dar nu contează, oltenițeanul, românul nu are pretenție de la el.

Să ne amintim cum în campania din 1992 liberalii şi ţărăniştii erau fugăriţi prin anumite zone, comune din țară numai pentru faptul că aminteau generaţiilor educate, de sistemul comunist, despre foştii activişti ai PCR, care îmbătați de curajul puterii deținută total de niște hămesiți, instigau oamenii împotriva democrației cu nenumărate minciuni, de faptul că foștii comuniști ai PCR au schimbat istoria mari pasaje din istoria României, vorbeau nedrept și nedemn despre liberali şi ţărănişti dându-le acestora din urmă conotație de exploatatori, adică toate departe de adevărul ce comuniștilor le este dușman. În perioada 1996, deşi o mare parte a românilor începuse să conștientizeze spre ce se îndreaptă societatea românească, neocomuniştii adunaţi sub sigla PDSR simţind că pierd puterea în favoarea CDR au început alte campanii de prigoană împotriva partidelor istorice. Din cenușa PCR a reapărut ca acea pasăre istorică un alt partid : partidul neocomunist care de la FSN a plecat spre FDSN, apoi PDSR, PSDR, PUR, PSD cu aripile lor tinere.

Citește tot editorialul semnat de Laura SUZEANU pe oltenitainfo.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

5 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.