Comuna Alexandru Odobescu – pentru prima dată beneficiară de fonduri Regio

0
54

Astfel, parteneriatul dintre Unitatea Administrativ-Teritorială Alexandru Odobescu şi Şcoala Gimnazială nr. 1 „Nicolae Bălcescu” a obţinut fonduri nerambursabile Regio pentru proiectul „Reabilitare şi modernizare clădire Şcoala nr. 2 cu clasele I-IV din sat Nicolae Bălcescu, comuna Alexandru Odobescu, judeţul Călăraşi”.

Contractul de finanţare are ca obiectiv realizarea lucrărilor de anvelopare a clădirii şcolii, consolidarea pereţilor, îmbunătăţirea instalaţiei electrice interioare, precum şi realizarea de rampe de acces şi reabilitarea căilor de acces, ce vor fi executate în termen de 12 luni.

Principalii beneficiari ai contractului de finanţare Regio vor fi elevii Şcolii nr. 2 din satul Nicolae Bălcescu, cărora li se va asigura un proces educaţional la standarde europene, în vederea creşterii calităţii activităţii şcolare. Valoarea totală a proiectului este de 683.940,06 lei, din care asistenţa nerambursabilă solicitată este de 617.814,06 lei (fonduri FEDR 525.141,95 lei; fonduri de la bugetul naţional 80.315,83 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului 12.356,28 lei).

 

 La nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul celor două apeluri deschise în cadrul programului Regio, pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, au fost depuse în total 24 de cereri de finanţare, până în prezent fiind semnate două contracte, ce au o valoare totală de peste 6,5 milioane de lei.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

nine + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.