Drept la replică

0
108

 "RECURS LA INJURII "

Buna ziua, Catalin Nitu, suntem pe receptie si te anuntam ca dumneata esti intr-o mare eroare, nu noi!?? Dreptul la replica la articolele "Mucegai, geamuri sparte si mizerie, asa se face performanta la CSM Calarasi" si "Sportivii unor sectii din cadrul CSM Calarasi sunt tinuti intr-o mizerie de nedescris in conditii inumane", iti solicitam sa-l publici ad litteram, conform deontologiei profesionale, in toate  "locurile" unde ai  afisat respectivele articole, respectiv : Editia, Sport la Dunare, Sport calarasean, Facebook-uri, etc .

Bazandu-te pe puterea scrisa a cuvantului mistificator  si a unor fotografii neelocvente pentru activitatea noastra, pornind, intr-un mod rudimentar, de la o situatie reala, cum ar fi lipsa varului proaspat de pe  peretii unor magazii de depozitere a unor materiale sportive – hangarul nautic inundat an de an – sau din alte camarute, vestiare nesemnificative ale clubului,  dandu-te un domn de bine, ce se vrea “probabil” un lider al societatii civile responsabile, cu un mestesug viclean dar flusturatic, ultragiezi CSM Calarasi cu o superioritate aroganta de jihad dezlantuit, mistificand si incercand sa decredibilizezi intreaga zbatere a oamenilor clubului si in special a sefului clubului, in ideea razboiului sfant  de distrugere a gradului nostru de autostima (sau poate alte scopuri comerciale?) pentru ceea ce am muncit si realizat, marea noastra vina fiind ca ne “laudam” cam mult si nemeritat cu realizarile exceptionale ale muncii noastre si ale sportivilor nostri!

Ce este asa de grav ca publicam rezultatele muncii noastre, rezultate foarte bune, pentru care este  normal sa ne mandrim si sa le facem cunoscute? Pe cine deranjeaza aceste rezultate care fac sa se auda de bine despre Calarasi, imbunatatind imaginea orasului nostru cum nu o face  nimic altceva, imbunatatind imaginea noastra de sine?

Am muncit mult pentru profesia noastra de care suntem atat de legati incat ne-am neglijat familiile. Dar atitudini ca a ta si a altora ca tine, ne pot  determina sa nu ne mai placa meseria, sa ne simtim inutili, sa ne gandim sa renuntam.  Am muncit mult si am facut si facem totul cu buna credinta, pe niste salarii de mizerie, cunoscute de toata lumea.

Mesajul perfid, ce se doreste a fi inoculat cititorilor sau cine stie cui, este  ca sportivii nostri s-au nascut campioni si castiga campionatele sportive fără contributia noastra profesionala, ba chiar impotriva dorintei noastre, a stafului tehnic “inuman” al clubului, doar pentru ca acesti sportivi se numesc CSM Calarasi si prin definitie sunt oricum si trebuie absolut necesar sa fie “buricul pamantului”, sa fie cei mai buni din Univers, ceva culpabilizare, autoculpabilizare si diminuare a respectului nostru de sine impunandu-se automat, dupa parerea dumitale! 

De ce, oare, avem nevoie de o buna imagine de sine in activitatea de performanta?

Pentru ca o buna imagine de sine ne influenteaza comportamentele, ne da entuziasm, energie, determinarea necesara pentru depasirea obstacolelor ( si sunt atat de multe si de mari…) si rezolvarea obiectivelor.  O imagine de sine negativa ne scade motivatia sau chiar o anihileaza prin lipsa increderii in fortele proprii (“ce rost are sa incercam, oricum nu vom reusi, e prea greu si nu merita, nu suntem in stare”, ducand la comportamente de neangajare, evitare!

Prin articolele dumitale, ne reprosezi ca nu avem discernamant, ca nu stim sa stabilim ce este prioritar, ca nu avem merite, nu avem competente. Nu avem, e adevarat. Suntem niste bieti profesorasi care au  lucrari stiintifice publicate in toate colturile lumii, care au primit “pe bune” titlul academic de Doctor in Sportul de performanta de la Ministerul Educatiei si Cercetarii si care au castigat, pentru Calarasi,  sute de medalii in intrecerile cu granzii si puternicii Romaniei si unele chiar cu marile puteri ale  lumii bogate, intr-un timp foarte scurt.

 Alte competente nu avem, „renumitule ziarist”!!!

Este modestia o calitate, sau un defect? Multi o considera o virtute, mai ales cei cu frica de Dumnezeu. De unde convingerea asta ca modestia este o virtute si ca lauda nu este nimic altceva decat umbra virtutii?  In Biblie exista un pasaj, care nu de da pace si care spune ca”Dumnezeu ne-a infaptuit dupa chipul si asemanarea lui”. Sa fi fost, oare, Dumnezeu umil si modest cand ne-a creat?

Lumea Sportului de performanta este o lume speciala, pe care dumneata ne demonstrezi frecvent ca nu o cunosti si nu o intelegi, o lume a oamenilor speciali, cu calitati de exceptie cu mult peste media obisnuita, care lupta permanent cu cei la fel de exceptionali pentru a fi intotdeauna pe primul loc, pentru a obtine recordul! In aceasta lume, increderea in sine – esentiala pentru marea performanta – se construieste si se intareste prin valoarea pe care o dam reusitelor noastre, minimalizarea lor, de catre cei ca dumneata, atragand dupa sine sabotarea increderii in fortele proprii  si ulterior esecul, renuntarea! Cum poti sa crezi intr-un viitor luminos cand apar admonestari de tipul “nu-i frumos sa te lauzi singur, lasa-i pe altii sa te laude, cine spune multe face putine” sau “ca sa-i respecti pe altii nu se cade sa te lauzi cu realizarile ci trebuie sa fii umil ” , admonestari ce sunt cultivate, ce-i drept,  doar de cei care nu au motive de lauda! “A te lauda cu moderatie este un mare semn de mediocritate” spunea marele moralist Vauvernagues.

Nu  Catalin Nitu,  CSM Calarasi nu este o “mizerie”! Dimpotriva: din aproape nimic, “Din bube , mucegaiuri si noroi”  la Calarasi prin CSM Calarasi “Iscat-am frumuseti” si lucruri noi! -Tudor Arghezi, Testament. Si nu “Iscat-am frumuseti” si lucruri noi doar pentru noi.

“Mizerie” si nu doar rautate, este ceea ce faci dumneata, ca un adevarat atlet al insultei, poluand spatiul public fara sa platesti taxa de toxicitate, incercand, probabil la comanda, cu o energie demna de o cauza mai buna( ai publicat “opera”dumitale mareata si pe toate facebook-urile posibile si pe unde ai mai putut), sa discreditezi,  cu o neobrazare “halucinanta”, CSM Calarasi.  Sa discreditezi, impotriva oricaror evidente, impotriva tuturor datelor statistice doveditoare:   un numar record de 107 medalii nationale si internationale ale CSM-ului in 2013, doua recorduri nationale, 9 participari cu clasari in primele 6 locuri la Campionatele Europene, Campionatele Mondiale si Campionatele Balcanice, 24 de sportivi la Loturile Nationale si 68 de medalii in 2014, promovarea , in premiera, a echipei de handbal in Liga Nationala – un vis inaltator al Calarasiului, realizat tot de CSM si inca 2 medalii la Campionatele Europene, dintre care una de aur si una de argint  –  o munca titanica si neplatita a catorva oameni in slujba dezvoltarii sportului de performanta si la Calarasi, munca presarata cu enorm de multa daruire si foarte multe sacrificii, munca  incununata cu realizari fantastice,  stradanie care in loc sa fie onorata este blamata, masacrata din nefericire,  de diletanti si rauvoitori ca tine ( cat pe ce eram sa scriem raufacatori, dar inca nu scriem)!!!

Doar pentru cititori, pentru ca dumneata stii foarte bine care sunt rezultatele reale, informam ca Sectia de Canotaj a CSM Calarasi este a II-a in Romania in Clasamentul FR Canotaj, pe total si valoare medalii ( cu un numar de 8 medalii) la Campionatul National de Fond 2014, desi dumneata sustii, cu insolenta, ca la canotaj situatia este “dezastruoasa”, numeroasele medalii de aur si de argint de la Campionatele Europene si Mondiale neavand nici o valoare pentru dumneata. Pe antrenorul Nedelcu Cornel, antrenor cu norma intreaga la CSS Calarasi dar angajat si la Grupul Scolar Transporturi Auto Calarasi,  nu “l-a dat nimeni afara” de la CSM Calarasi, dupa cum foarte bine stii, pentru ca ti s-au prezentat dovezile! S-a eliminat singur datorita unor “inginerii financiare”, insasi doamna Elisabeta Lipa – Doamna Canotajului romanesc – rugandu-ne sa-l lasam in libertate. In locul lui Nedelcu Cornel a fost angajat foarte tanarul profesor Eugen Suciu, fost campion al Romaniei, un om cu calitati deosebite care deja este antrenor secund la Centrul National Olimpic pentru pregatirea juniorilor. Antrenorul Dumitru Macris ajuta voluntar ( fara plata)  CSM Calarasi si nu este “antrenorul de casa” al nimanui, este de 7 ori campion de seniori al Romaniei, Maistru al sportului si intr-un timp record, cateva luni de zile, a selectat copii cu care  a obtinut pentru Calarasi 2 medalii de argint si a promovat 2 sportivi la Lotul National de jun II. Campionul Mondial Cristian Ivascu este creatia dumnealui, acest antrenor avand un rol important si in selectia si initierea sportivei Georgiana Vasile, dubla campioana europeana pentru CSM Calarasi. De vicecampionul Mondial Silviu Voinoiu nu CSM Calarasi si nimeni nu si-a batut joc, cum in mod pervers sustii dumneata. Desi grav bolnav si irecuperabil, cu un diagnostic ce nu ii mai permitea efortul pentru marea performanta, acest sportiv a fost preluat, totusi, de CSM Calarasi, la expirarea junioratului de la CSS Calarasi, doar in ideea de a fi ajutat sa se trateze medical, nefiind calificat pentru meseria de antrenor canotaj. A fost sanctionat, in mod corect,  de prof. Suciu Eugen pentru grave abateri de disciplina si a plecat singur, asa cum au plecat si Patarlageanu D., Puscasu V. si Deacu V., dupa terminarea liceului si dupa ce au reusit la diverse facultati din afara Calarasiului. In nici un caz nu au renuntat la sport din cauza lipsei noastre de suflet sau incompetentei noastre!!! 

Sectia de Box pentru cadeti si juniori a CSM este de 3 ani de zile cea mai buna din Romania, Ceparu George si Marin Ion  clasandu-se pe locul 5 la Campionatele Europene de juniori ( si nu cum minti cu nerusinare dumneata ca doar “mai punctam prin anumite competitii de juniori”). Sectia de Lupte – desfiintata de altii prin demiterea antrenorilor si reinfiintata de noi in 2008 – s-a clasat in anul 2012 pe locul II si in 2013 pe locul III la Finalele Campionatelor Nationale pe echipe cadeti,  un numar de 5 sportivi fiind selectionati in Loturile Nationale si nu cum dezinformezi ca “a devenit aproape inexistenta si este pe punctul de a se desfiinta”. Dimpotriva, am mai infiintat Centre de pregatire la Jegalia si Dragalina. Sectia de Atletism, cu doar un singur antrenor angajat, a obtinut in anul 2013 un numar record de 29 de medalii, dintre care un aur si un bronz la Balcaniada, doua locuri 6 la Europene si Mondiale si 2 noi recorduri nationale, unii atleti ai CSM Calarasi avand dubla legitimare doar pentru ca sectia sa aiba cheltuieli mai mici. Sectia de Kaiac Canoe, cu doar 1/2 antrenor incadrat si platit cu doar 700 lei/luna, a obtinut deja 5 medalii la Campionatele si Concursurile Nationale din 2014. Sectia de Handbal am  promovat-o in Liga Nationala, aceasta performanta, foarte laudabila de altfel,  nefiind nici pe departe “cea mai buna performanta a CSM-ului”, neputandu-se compara sub nici o forma, “domnule mare specialist”  cu medaliile de aur obtinute la Campionatele Europene, asa cum  gogonat si martial sustii dumneata, ca mare “cunoscator” al criteriilor valorice sportive.

Dupa parerea dumitale, de cascadorii rasului si rezerva noastra de umor este limitata, printr- o logica total lipsita de onestitate, aceste rezultate miraculoase, obtinute cu doar 8 posturi de antrenori ( doar atat a putut Ministerul Sportului sa aprobe de la infiintarea clubului, numarul de posturi din reteaua MTS fiind unul finit, datorita cerintelor foarte dure ale Fondului Monetar International de reducere a numarului de posturi si din sportul ??? bugetar),  arata situatia “dezastruoasa” de la CSM Calarasi!!

E tare! …Daca n-ar fi tragicomic ar fi superb!! E foarte tare !!! Cat de plina de farmec e tara in care traim. Mai este ceva de comentat? Unii spun ca nu merita! Si totusi, …..!?

Nu am intalnit, pana la dumneata, nimic mai degradant si umilitor pentru meseria de profesor-antrenor, parerile dumitale arogante si inconsistente fiind descalificante si inhiband necesitatea unui dialog echilibrat, constructiv, civilizat!

Catalin Nitu, cum poti sa minti cu atata lipsa de politete, fara sa clipesti, fara cei 7 ani de acasa, atras parca magnetic de mocirla insultei sordide ?!!

Nimeni nu are voie sa minimalizeze imaginea, eforturile si rezultatele muncii de zi cu zi, sacrificiile, uneori eroice – si nu e vorba goala – ale celor de la CSM Calarasi, sacrificii asumate doar pentru a gusta din bucuriile inegalabile ale victoriei. Tot ce s-a scris despre invingatori nu reda nici pe departe fericirea pe care o incercam cand sportivii nostri, care sunt creatia noastra, opera noastra, ajung invingatori.

Trebuie sa va informam, pentru comparatie, ca exista numeroase cluburi sportive scolare si alte cluburi municipale foarte avantajate fata de noi, infiintate inainte de 1990 cand Sportul era un domeniu de Interes National, cluburi cu sectiile carora noi concuram, cluburi care au cate 5-7 antrenori pe o singura sectie sportiva, iar profesorul  nostru Banateanu Daniel, care a obtinut 3 medalii de aur si una de argint la Europenele de Canotaj si o medalie de argint la Campionatele Mondiale, este platit doar cu 1/2 norma, cu 700 lei/lunar, si nu pentru ca asa vrea directorul care a facut 7 petitii  fundamentate la MTS,  doar in ultimii 3 ani, pentru a rezolva aceasta problema adevarata, ci pentru ca Statele de posturi si functii si salariile antrenorilor sunt stabilite prin Ordin de Ministru. Si din acest lucru, ar trebui Catalin Nitu sa-ti dai seama care e valoarea noastra profesionala si umana si nu sa ne acuzi ca suntem “inumani”!     

In incercarea ta de a parea credibil in defaimare si a-ti atinge scopul “nobil”, care o fi acela?,  arunci in spatiul public problema hangarului de depozitare a unor ambarcatiuni ale CSM Calarasi, hangar care insa este doar un simplu hangar si nimic mai mult si nu este si nu va fi niciodata, cum dezinformezi dumneata, “Perla clubului”( nu se face pregatire sportiva in hangar ci pregatirea se face pe  apa si in Centrul de Canotaj, un Centru modern cum putine exista in Romania, cu ergometre de ultima generatie si Sala de forta, cu grup sanitar, dusuri cu apa calda si sauna, construit prin munca voluntara de oamenii clubului ). Si mai afirmi, la modul voit pretios dar in realitate calomniator si dispretuitor, ca la CSM Calarasi sportivii sunt chinuiti ”mai ceva ca la Auschwitz”!!!

Pentru informarea publicului interesat de sport, ne obligi sa reamintim ca in Romania doar invatamantul este obligatoriu, pana la un anumit nivel, practicarea sportului de performanta fiind o activitate benevola. Asa cum este afisat mare, la intrarea in sediul clubului, “CSM Calarasi nu este o institutie de binefacere”, “misiunea clubului fiind marea performanta sportiva, recordul”, si nu „sportul pentru toti”. Nu orice copil, chiar amator de a face sport, are calitatile necesare pentru marea performanta sportiva, pentru a fi supus eforturilor mari si foarte mari.  Acei copii din stadion, pe care dumneata sustii ca ii aperi, nu sunt sportivi de mare performanta si au primit provizoriu permisiunea antrenorilor de a sta in stadion, sportivii de mare performanta sau de mare perspectiva de a obtine marea performanta ( in numar de 54) fiind cazati la Hotelul Sport, chiar daca Ministerul Tineretului si Sportului nu poate si nu asigura cheltuielile pentru cazarea si masa acestora, sursa de acoperire a cheltuielilor fiind veniturile proprii si nu bugetul MTS.

In articolele dumitale, prin afirmatii denigratoare, Catalin Nitu, asistam, poate unii chiar afectati, la o masacrare a realitatii, la o incercare de cultivare a neincrederii, de divizare, rupere fortata a sportivilor performeri de antrenorii lor si a antrenorilor si sportivilor de director si de publicul cititor calarasean, la o maculare rau-voitoare, prin minimalizare si invinovatire a tuturor din CSM Calarasi, toate facute pe un ton de precupet care te descalifica, etalandu-ti lipsa cunostintelor generale minime, singura ta cultura etalata fiind cea a urii pentru „celălalt”. Din ce in ce mai des si din ce in ce mai multi, ca dumneata, urasc propria mediocritate neconstientizata si neasumata. Si pentru ca nu sunt in stare sa isi asume mediocritatea, fac pe dracu in patru sa niveleze totul in mintile lor si in mintile altora, incercand sa transforme totul in egalitate valorica, in egalitate intelectuala, in egalitate volitiva. Este mult mai la indemana unui mediocru sa urasca tot ceea ce nu este el insusi, fără sa incerce analiza, argumentul cu adevarat veridic, fapt care ar permite sa se nege tot ceea ce ar periclita conditia de mediocritate aroganta si agresiva, mediocrul ajungand sa se considere „cel mai tare din parcare”, aflat deasupra tuturor, individ care are dreptul sa nege pe oricine si orice si care este gata oricand sa improaste cu noroi absolut orice, ca sa se poata obiectiva pe sine. Cea mai mare greseala, de care trebuie astazi ferita tinerimea noastra, este incurajarea blanda a mediocritatilor.

Publicand, in mod parsiv, cateva poze ale unor magazii de depozitare pentru materiale sportive nautice, magazii ce sunt inundate de apele Dunarii an de an pentru ca nu putem face, la Giurgiu,  baraje de oprire a inundatiilor, sau poze ale unor vestiare din stadion,  unde ai fotografiat cativa copii incepatori si nu sportivi de mare performanta, sportivii de adevarata performanta avand la CSM Calarasi un alt statut ( tocmai de aceea enorm de multi sportivi campioni din Romania au cereri insistente de a fi  legitimati la CSM Calarasi si de aceea marii sportivi ca Paraianu E. , Sania A., s.a. au avut curajul sa vina la Calarasi dupa ce au verificat conditiile si calitatea oamenilor de la CSM), incerci sa creezi harababura in ganduri, sa le faci ilogice si dezordonate, sa-l fortezi pe cititor sa se indoiasca de adevaruri vitale stabile, facandu-i pe unii oameni sa fie total lipsiti de aparare in fata manipularii grosolane, transformand mass-media intr-o fabrica de produs zombie, care sa creada ”in orb” anumite „cerinte”  ale dumitale sau ale celui (???) care sta in spatele dumitale si doreste decredibilizarea CSM Calarasi.

Adevarul vital stabil este ca, fără sa fie obligat de nimeni ci numai de propria constiinta si iubire pentru sport, pentru Calarasi si calaraseni, profesorul  Chirila Dumitru, si nu altcineva, fără sa fie perfect, a infiintat, din aproape nimic,  in Calarasi un club nou, CSM Calarasi, pe care l-a inzestrat cu o baza materiala si conditii de pregatire decente, de Lot National, conditii cum nici nu s-a visat vreodata ca este posibil in Calarasi, respectiv spatii de cazare elegante, cu cantina sportiva proprie si sala de mese pentru peste 60 de sportivi zilnic, spatii de pregatire moderne, cu dotari – la unele sectii – de ultima generatie, cu grupuri de refacere dupa efort, cu sauna, dusuri cu apa calda, vestiare sportivi si antrenori si multe altele pentru care suntem invidiati de sportivii si antrenorii din toata tara. Tocmai de aceea multe federatii sportive roaga conducerea CSM Calarasi sa cantoneze pregatirea unor  Loturi Nationale romanesti si straine la CSM Calarasi si sa organizeze Finale de Campionate Nationale la Calarasi.

Si toate acestea intr-o perioada de tranzitie tulbure, intr-o societate inerta, uneori ostila oricarei constructii noi, cand din ce in ce mai multi oameni debusolati, de atatea lipsuri si interese marunte, au renuntat la valorile certe, la principiile sanatoase de viata, fiind scarbiti de toate gunoaiele care parvin prin mijloace necinstite!

Prof. Chirila Dumitru a inzestrat CSM-ul ( cat a permis legea) cu oameni pe care i-a format prin exemplul personal, carora le-a insuflat si coordonat increderea, dorinta de a performa, reusind, cu maiestrie, sa producem adevarate performante sportive si sa punem baze solide pentru viitoare performante, cum nu a mai reusit nimeni inaintea noastra in Calarasi. CSM Calarasi nu a devenit Real Madrid sau alt mare club profesionist( nici nu are cum in Romania) dar a fost crescut, de la un an la altul, mai ceva ca Praslea cel voinic, devenind un club puternic pe scena sportului de performanta national, ajungand sa fie simbolul performantei sportive in Calarasi, chiar daca mai exista unii care vor „sa-i arda titlul academic de Doctor in sport” pentru a-l cobora la mediocritatea lor. In toata aceasta perioada, s-a urmarit, fără odihna, atragerea si mobilizarea tuturor resurselor umane, materiale si financiare necesare si posibile ( inclusiv proiecte de finantare europeana), pentru pregatirea si obtinerea victoriilor sportive, atragerea de capitaluri si mai ales influentarea – prin stimulare – personalului salariat, antrenorilor si sportivilor spre daruire, competenta, energie si performanta.

Tocmai de aceea, singurul lucru care reusesti sa-l realizezi cu brio, Catalin Nitu, este sa faci, inca odata, de ras breasla jurnalistilor adevarati din Calarasi, dumneata, prin faulturile limbii romane,  nefiind capabil, dupa parerea multora,  nici macar sa treci, in vremurile de azi,  un examen de bacalaureat corect, daramite sa fii formator de opinie, sa faci publicului educatie. Formatorul de opinie, fiind prin insasi natura profesiei sale un „scriitor” de informatie pe scoarta cerebrala.  

Intrebarea care se impune rapid: „Cine e vinovat?” de „acuzatiile” tale si de divergentele aparute! Desi raspunsul este unul mai mult etic, vom da un raspuns multiplu:

Indivizii cu apetit pentru distrugere personala si chiar sociala, deseori cu o conduita inacceptabila, ce se erijeaza în moralisti sociali si care aplica tactica rudimentara a apelului la emoţionalul privitorilor (te-ai lafait in poze negative chiar daca pot fi fotografiate atatea lucruri uimitoare pozitive, incercand sa desacralizezi CSM Calarasi); manati de autosuficienta, multi au impresia ca meseria de ziarist da dreptul sa dicteze (actiuni, valori, constiinte, pana şi decizii judiciare); codul deontologic nu este nici măcar cunoscut, darămite respectat; îşi justifică atitudinea invocând „libertatea de exprimare” (dar – culmea! – refuzand dreptul la replica, obligatia, totodata, ca ei însisi sa faca obiectul criticii ca modalitate de exercitare de altcineva a aceleiaşi libertati de exprimare). Speram ca într-o bună zi sa descopere ca celebrul art. 10 din CEDO, care consacra aceasta libertate în alin.1, mai are şi un alin.2 care ii vizează in mod direct. Toti acestia au contribuit la diminuarea drastica a încrederii oamenilor in oameni, a oamenilor în instituţii şi in final la desconsiderare. De fapt, au contribuit la neîncrederea în Romania.

Insulta si calomnia, reincriminate  de curand, nu au ca scop limitarea libertatii de exprimare, ci au ca scop exercitarea libertatii de exprimare fara a abuza de acest drept. Caci este abuz daca se foloseste aceasta libertate pentru a afecta cu rea-credinta demnitatea altei persoane. În absența unor sancțiuni penale, am asistat neputincioși la o lezare gravă și continuă a personalității umane, demnității, onoarei şi reputaţiei celor astfel agresaţi.

Se pare ca la noi la romani, conform jurnalistului Cristian Tudor Popescu, “doar reincriminarea insultei si a calomniei ar putea să ducă la creşterea calitativă a muncii jurnalistice, a investigaţiilor şi reportajelor-anchetă, şi să distingă mai bine jurnaliştii de gurnalişti”. Doar amenda penală sau poate teama de puscarie va pune mai apăsat în evidenţă caracterul mincinos al acuzaţiei şi va sublinia onoarea neştirbită a celui insultat si calomniat.

O problema adevarata, dragi iubitori ai sportului, este Bugetul de cheltuieli aprobat al CSM Calarasi si al tuturor cluburilor municipale MTS pentru anul 2014, bugete total insuficiente pentru cei ce doresc si se straduiesc sa produca marea performanta sportiva, CSM Calarasi avand 0 lei pentru reparatii curente in anul 2014. Prin adresa nr. 311/ 08.04.2014 inaintata doamnei ministru Gabriela Szabo, s-a informat conducerea ministerului ca  bugetul aprobat al CSM Calarasi pentru activitatea sportiva ( pregatire sportivi, vitamine, oligoelemente si aminoacizi, sustinatoare si recuperatoare pentru supraeforturi –  generatoare de performante, cheltuieli pentru transport, cazare, masa sportivi la competitiile sportive,   si pentru cheltuielile gospodaresti adiacente ( energie termica, energie electrica, apa-canal s.a.) s-a epuizat la sfarsitul lunii aprilie. Dupa cum a anuntat chiar si Min. Afacerilor Externe, si bugetul acestuia pentru asistenta consulara s-a epuizat in primul semestru si se asteapta o suplimentare prin rectificare, care rectificare se anunta a fi una negativa!

Legea de baza care stabileste “cadrul general si procedurile privind administrarea, angajarea si efectuarea cheltuielilor publice, precum si responsabilitatile institutiilor publice implicate in procesul bugetar ”, este Legea finantelor publice nr. 500/2002, lege care la art. 4, “Autorizarea bugetara, angajamente” de plata, la alin. 2 stipuleaza ca “sumele aprobate la partea de cheltuieli ….. reprezinta limite maxime care nu pot fi depasite”, alineatul 3 stipuland ca “angajarea cheltuielilor din aceste bugete se face numai in limita creditelor bugetare aprobate”. In concluzie nu sunt bani nici pentru hartie igienica, doar cheltuielile  pentru energia termica ale clubului fiind in perioada dec. 2013- martie 2014 de 30.000 lei lunar si vor fi si la iarna viitoare. Bugetul de cheltuieli aprobat in 2014 de la Primaria si Consiliul Judetean Calarasi a fost strict calculat pana in luna iunie 2014, luna cand CSM Calarasi ar fi trebuit sa predea echipa de handbal pe care a promovat-o in Liga Nationala ( o alta misiune indeplinita) noului HC Dunarea 2014 Calarasi. 

Avand in vedere situatia precara existenta, respectiv epuizarea bugetului, pentru a putea continua, totusi, activitatea la CSM Calarasi, la niveluri minime in perioada mai-decembrie 2014,  deci pentru a nu ne opri, am solicitat conducerii MTS si Consiliului Judetean Calarasi o suplimentare prin rectificare bugetara pozitiva, neprimind pana in acest moment raspuns.  Un conducator obisnuit ar fi trimis toti copiii in vacanta si ar fi dat tuturor angajatilor concediile de odihna legale, fără a fi blamat pentru aceasta. Dar noi nu ne oprim!

Si totusi noi reusim sa facem  lucruri deosebite in asemenea conditii potrivnice? Cum reusim ? Raspunsul este unul foarte simplu.

Suntem foarte buni, foarte dedicati, pe bani foarte putini, scuzata fie lipsa de modestie!

Dar, oricat de puternici am fi, sunt multe momente cand avem si noi nevoie macar de o imbratisare, daca statul roman nu poate si nu rasplateste financiar munca noastra. Am putea, si noi, sa evitam orice fel de critica, nefacand nimic, nefiind nimic si nespunand nimic.

Nitu Catalin

Singurul lucru de care ne este teama este sa nu ne oprim.

Si ca sa putem cumpara cateva galeti de var, ipsos, vopsea si ceva ciment pentru reparatii in stadion si la magazia nautica, inca te asteptam cu banii pe care ii datorezi sportivilor, bani luati de la gura sportivilor si a amaratilor de la CSM care ti-au gatit si ti-au servit mesenii la botez.

Daca intr – adevar iti pasa de amaratii de sportivi “chinuiti mai ceva ca la Auschwitz ”, asa cum vrei, in mod scabros,  sa inseli opinia publica, de ce dracului nu platesti clubului si sportivilor banii pentru inchirierea Salii de mese a CSM Calarasi, acolo unde ti-ai facut botezul celor 2 copii frumusei pe care ii ai, sa-ti traiasca, si unde ai ramas dator vandut ??? Cand ti-ai facut cele 2 botezuri, nu te-au deranjat  mizeria, geamurile sparte si mucegaiul de la CSM Calarasi si nu am fost “inumani”? De unde mama naibii bani pentru sport, pentru reparatii, daca statul roman este sarac si nu poate, legislatia e precara, Legea Sponsorizarii nu incurajeaza sponsorizarile, marea majoritate a agentilor economici traiesc dupa o zi pe alta iar un flacau ca tine, „personalitate” a orasului, mare detinator de ziarul “Editia de Calarasi”, dar scriitor si la “Actualitatea, Express de Calarasi si prin Bucuresti” ( ce mare esti) si fondator al site-ului sportiv www. sportcalarasean.ro, nu numai ca nu sponsorizeaza activitatea sportiva dar refuza in mod nelegal, nejustificat si neomenesc sa isi achite datoriile fata de sportivi, traind, am putea si noi spune, pe spatele acestora, pentru a avea bani, cum ni te-ai plans de atatea ori ( si avem dovezi) “ca sa-ti cumperi pampersi si sa mergi la doctori”,  “iubitorule de sport”, “justitiarule neinfricat”, “luptatorule pentru adevaratele drepturi ale  sportivilor”!

Nu pe noi ne compromiti, te compromiti singur Catalin Nitu si ii compromiti pe cititorii “Editia”, care probabil vor fi si mai putini si pe cei care, probabil, stau in spatele dumitale si probabil, te folosesc ca pe un instrument demn de mila, manipulandu-te si incercand sa manipulezi.

Asculta la noi si invata, Catalin Nitu, daca ai capacitatea. Cand vezi sau auzi despre un om si echipa lui ca sunt incununati cu aur, indiferent de domeniu, atitudinea fireasca, civilizata, e sa te ridici in picioare si sa aplauzi, nu sa o dai pe jalnic, pe catastrofal, pe “dezastru”. Un pic de decenta ti-ar prinde bine. Nimic n-ar mai fi sfant daca nici aurul n-ar mai rezista in calea politicianismului si a comercialismului, daca am incepe sa confundam binele cu raul.

Nu noua trebuie sa ne fie rusine pentru ca am construit, cu bani foarte putini,  unul dintre cele mai puternice cluburi din Romania, ca am ridicat Calarasiul deasupra multor orase mari, puternice, cu cluburi de traditie, pe care am ajuns sa le intrecem la unele ramuri sportive, desi pana la infiintarea CSM-ului, nimeni, nici un sportiv legitimat in Calarasi, dar nici macar unul, nu a reusit sa obtina vreo medalie, macar de bronz, sau un loc in primii 6, la vreun campionat national de seniori, si nici o medalie la vreo competitie internationala oficiala! Ce sa mai vorbim de balcaniade, europene, mondiale sau jocuri olimpice, competitii de mare anvergura la care sportivii si antrenorii calaraseni nici macar nu indrazneau sa viseze ca ar putea sa participe vreodata, criteriile de participare fiind destul de dure, dar sa mai castige si medalii in intrecerile cu granzii Europei bogate, asa cum castigam noi aur an de an la Europene. Asa era de dezvoltat sportul calarasean acum 20 de ani si atat de “dezastruoasa” este situatia actuala. Ar trebui, Cataline, sa apelezi la clauza de constiinta, daca o ai, sa te uiti in oglinda si sa ne spui si noua ce vezi si sa-ti ceri public scuze, pana nu vei fi obligat de instantele de judecata!!! Crede cineva ca daca nu vom incepe sa pretuim virtutea, sa onoram munca si sa pedepsim hotia, sa cinstim adevarul si sa starpim minciuna, avem vreun viitor?

Si pentru ca CSM Calarasi are o agenda de lucru cu obiective importante, intre care obtinerea in vara acestui an a inca unei medalii la Campionatele Mondiale, te informam ca starile personale in fata minciunilor tale sforaitoare nu sunt nici de nervozitate, nici de iritare ci de profund  DEZGUST.

Fara respect  “domnule” Catalin Nitu

CSM Calarasi

Consiliul de administratie 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

7 − two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.