Muzeul oraşului Călăraşi în plină organizare

0
42

„Un punct pe ordinea de zi este lansarea unui concurs de film de prezentare a oraşului Călăraşi. Concursul s-a născut din ideea de a promova oamenii care au înclinaţii spre un asemenea domeniu şi spre a găsi oameni care au sclipiri, care în preocupările lor se gândesc să desfăşoare o asemenea activitate. Concursul este organizat de către Primăria Călăraşi, denumită în continuare Organizator, în cadrul Zilelor Municipiului Călăraşi – Ediţia 2014, tematica fiind „Călăraşi – oraşul nostru” (OUR TOWN – CĂLĂRAŞI). Participanţii la concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile regulamentului oficial al competiţiei”, a declarat directorul Muzeului Călăraşi.

 

Concursul se adresează tuturor celor pasionaţi de arta cinematografică în diversele ei forme, oferindu-le astfel prilejul de a-şi manifesta libertatea de exprimare artistică într-un concurs cu public. Videoclipul de prezentare a localităţii trebuie să aibă maximum 300 de secunde şi nu trebuie să fi fost prezentat în alt context public. În film va fi prezentat oraşul, dar şi împrejurimile şi va fi punctat atât caracterul obiectiv şi determinant al clupului cât şi valenţele sale cinematografice. Potrivit directorului Florin Rădulescu, la concurs poate participa orice cetăţean cu vârsta minimă de 14 ani, participanţii se pot înscrie în competiţie cu maxim 2 videoclipuri.

 

„Producţiile video trebuie să integreze următoarele elemente: stema oraşului, date istorice referitoare la localitate, clădiri reprezentative, elemente recognoscibile ale cadrului natural înconjurător, ireea creativă urmărind poziţionarea localităţii în contextul naţional ca fiind una pozitivă”, a spus Florin Rădulescu, directorul Muzeului Călăraşi.

 

Cel mai bun film despre Călăraşi va primi 1000 de lei

 

Calendarul de desfăşurare al concursului cuprinde perioada 10 iulie – 1 septembrie 2015 – înscrieri videoclipuri la sediul Primăriei municipiului Călăraşi, Registratură – cu menţiunea „Concursul Călăraşi – Oraşul nostru”, de luni până vineri, între orele 9:00 – 14:00; 10 septembrie 2014 – jurizarea videoclipurilor; 15 septembrie 2015 – anunţarea câştigătorilor. Filmul câştigător va fi premiat cu 1000 de lei, sumă impozabilă, premierea fiind un eveniment public.

 

De asemenea, directorul Florin Rădulescu a mai spus că muzeul se află în stadiu de organizare precizând câteva obiecte pe care le-au donat călărăşenii cum ar fi o ştampilă de dinainte de 1989, un microscop, un radio, bancnote şi monede vechi, acte, Istoria oraşului Călăraşi scrisă de Samarian – ediţia Princeps 1931, fotografii vechi, documente de familie, o pianină, un porthart, medalii, legitimaţie de veteran, mojar, ziare şi reviste vechi. „Am primit cărţi de la familia Georgescu, în jur de 2000 de volume, de la familia Matache, de la Nicolae Dobre, dar şi de la Dan Elefterescu o colecţie importantă de cărţi, monede şi monede telefonice. Pot să vă spun că am solicitat partidelor în perioada alegerilor care au avut loc în luna mai, diferite materiale publicitare şi am primit de la Partidul Socialist, PDL, PPDD şi de la PSD”, a declarat Rădulescu.

 

Se doreşte deschiderea muzeului de Zilele Municipiului Călăraşi

 

Directorul a precizat şi care este stadiul în care se află noul muzeu.

 

„După cum aţi observat cred că e bine până în acest moment. În marea majoritate am terminat cu lucrările de amenjare atât de necesare. Din punct de vedere al mobilierului suntem în faza de proiectare acest lucru făcându-se în funcţie de obiectele pe care le vom strânge până la 15 – 20 august. La capitolul expoziţie, majoritatea obiectelor primite până acum vor intra în expoziţia de deschidere a muzeului. Intenţia noastră este să fie deschis cu prilejul Zilelor Municipiului Călăraşi”, a spus Florin Rădulescu, adăugând că acest lucru va putea fi posibil dacă totul se va încadra în termenele propuse pentru organizarea acestui eveniment.

„Am mai dori să lansăm un concurs şi pentru sigla muzeului. Cei care ştiu să deseneze şi au talent în această direcţie pot să se exprime. Deocamdată nu putem oferi un premiu pentru acest lucru, poate doar faptul că numele persoanei va rămâne în istoria municipiului, în sensul că desenul acesteia va rămâne sigla muzeului de acum încolo”, a mai spus Florin Rădulescu.

 

 

  

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

5 × one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.