„Vin cu dorinţa clară de a câştiga preşedinţia Consiliului judeţean şi Primăria municipiului Călăraşi” – interviu cu Dan Cristodor, preşedintele interimar al PSD Călăraşi

0
33

Mulţumit de rezultatul alegerilor, dar e loc şi de mai bine

Rep. – Pentru că la alegeri nu s-a depăşit PNL, ce obiective aveţi de îndeplinit pentru perioada ce urmează pentru a face ceva în acest sens? Cred că există discuţii şi analize în interiorul organizaţiei, mă gândesc la organizaţiile din teritoriu, pe unde mai trebuie lucrat?

Dan Cristodor – Eu sunt foarte mulţumit de rezultat, bineînţeles că tot timpul e loc de mai bine, dar trebuie să ţinem cont că ne-am bătut cu cea mai tare organizaţie PNL din ţară. Să nu uităm că dl. Filipescu s-a bătut cu pumnul în piept că va scoate 70 de procente, apoi a coborât la 60, la 50, pentru ca mai apoi să facă doar 34 de procente iar noi 32,5, foarte aproape. Ne-au lipsit nici 2000 de voturi ca să îi batem. Noi am obţinut acest rezultat cu multă muncă. Totodată, eu am fost desemnat preşedinte interimar cu doar două săptămâni înainte de campania electorală şi, aşa cum am zis, e loc de mai bine, am identificat localităţile în care avem probleme şi care ne-au dezamăgit cu rezultatele la alegeri…

Rep. – Exemple?

D.C. – La Dor Mărunt sunt dezamăgit de rezultatul obţinut…

Rep. Acolo din câte ştim există o bună colaborare între primar (PNL) şi viceprimar (PSD)…

D.C. – Da, şi dacă această colaborare este în beneficiul comunităţii, nu avem nimic de reproşat, dar când sunt alegeri şi fiecare concurează pentru partidul lui, aici e altceva! Acolo viceprimarul trebuia să se mobilizeze şi nu să avem acel rezultat, mai ales că localitatea este destul de mare. De asemenea, la Frăsinet unde avem acolo trei consilieri care nu şi-au făcut treaba deloc! Mai mult decât atât, avem informaţii că au dus votanţi la Lehliu Gară pentru PNL, bineînţeles! O să analizăm şi deja am pus deja în discuţie în şedinţa de BP acest lucru. Sunt dezamăgit de un bun prieten, preşedintele de la Vasilaţi, şi el a scos un rezultat foarte slab. Mă aşteptam acolo să fie bine.

Rep. – Acestea ar fi dezamăgirile, dar există şi localităţi în care s-a făcut treabă?

D.C. – Da. Avem în schimb, câştiguri foarte mari despre care pot să spun că au uns rănile provocate de cei de la care aveam mari aşteptări. Este vorba despre Budeşti, unde nu aveam nimic, iar acum am bătut localitatea care are un  primar PNL! Cu siguranţă o să analizăm foarte bine toate aspectele şi vom avea grijă să întărim toate organizaţiile, astfel încât pe viitor să avem rezultate mult mai bune.

„Am o colaborare bună şi cu o parte din primarii PDL şi, de ce să nu recunosc, şi cu doi, trei, primari PNL”

Rep. – Se poate spune că acest rezultat a venit şi ca urmare a unei slabe comunicări dinspre centru spre organizaţiile din teritoriu? Se vehiculează că aţi cam stat cu „uşile închise”…

D.C. – Nu este deloc adevărat. Am avut şi am o comunicare foarte bună cu absolut toţi preşedinţii organizaţiilor PSD din judeţul Călăraşi, cu cei 11 primari sunt într-o relaţie foarte bună. Am o colaborare bună şi cu o parte din primarii PDL şi, de ce să nu recunosc, şi cu doi, trei, primari PNL.

Rep. – La cum se mişcă viaţa politică niciodată nu se ştie ce surprize vom avea…

D.C. – Da, nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla… Politica îţi oferă o viziune foarte largă şi deschideri din toate direcţiile.

Pe drumul cel bun…

Rep. – Aţi intrat în politică destul de tânăr, cu un suflu nou. Cu ce veniţi efectiv, cu ce idei noi pe care să le puneţi în practică?

D.C. – În primul rând vin cu dorinţa clară de a câştiga preşedinţia Consiliului judeţean şi Primăria municipiului Călăraşi.

Rep. – Aveţi şi oameni pregătiţi pentru aceste funcţii?

D.C. – Amem mai mulţi oameni pregătiţi pentru Consiliul judeţean şi la fel, avem mai multe persoane pregătite pentru Primăria Călăraşi! Avem pepinieră foarte bună. Numai că fiecare dintre cei care-şi doresc preşedinţia  CJ sau Primăria municipiului Călăraşi trebuie să dovedească acest lucru. O parte dintre ei au avut ocazia să dovedească prin implicarea lor în alegerile europarlamentare şi vor avea ocazia să o facă şi la cele prezidenţiale. Până la urmă, vorbele sunt vorbe, faptele sunt fapte! Trebuie să demonstreze şi dacă vor fi mai mulţi în cursa pentru CJ şi pentru primărie, în 2016 când ne vom apropia de alegeri vom face un sondaj şi vom vedea care se clasează cel mai bine şi acea persoană va fi candidatul nostru.

Rep. – E necesar să aveţi oameni puternici şi bine pregătiţi care să poată lupta cu contracandidaţii lor înscrişi pentru cele două funcţii în administraţia locală şi judeţeană…

D.C. – Categoric! Şi oameni, dar şi organizaţiile trebuie să funcţioneze aşa cum trebuie. Oricum, suntem pe drumul cel bun şi rezultatele de la alegerile europarlamentare ne confirmă acest lucru.

„Condus nu mă las sub nicio formă. Sfătuit, poate…”

Rep. – Având în vedere că sunteţi destul de tânăr şi cam fără experienţă în politică, se poate spune că vă lăsaţi condus de colegii cu experienţă sau aveţi un punct de vedere al dumneavoastră de care trebuie să se ţină seama?

D.C. – Nu. Condus nu mă las sub nicio formă! Sfătuit, poate, dar nici influenţat nu mă las. Îmi place să comunic cu absolut cu toţi membrii BPJ. De asemenea, am o colaborare bună cu preşedintele CJ, cu vicepreşedintele Ştefan Ion, o colaborare foarte bună cu Virgil Diaconu, cu Samoilă Ion, cu toţi primarii noştri. Nu ascund să vă spun că mă sfătuiesc uneori şi domnul Tărăcilă…

Rep. – Voiam să abordez şi acest aspect. Fiind vorba de experienţă politică, un sfat venit de la o personalitate ca Doru Ioan Tărăcilă nu poate fi decât benefică pentru un lider tânăr al PSD.

D.C. – Eu recunosc valorile politice ale judeţului Călăraşi şi de ce nu, naţionale. Pentru că domnul Tărăcilă face parte din oamenii valoroşi politic la nivel naţional. Şi domnul Tudor Constantin se încadrează aici, dar şi domnul Ştefan Ion. Au experienţă, am avut ocazia să vorbesc cu dânşii şi am tras această concluzie. Sunt oameni experimentaţi politic, oameni de la care ai ce învăţa. Domnul Tărăcilă a fost şi în campanie alături de noi de câteva ori, iar în ziua votului chiar eu l-am rugat să ne acorde asistenţă juridică în cazul în care vom avea anumite probleme în ceea ce priveşte eventualele contestaţiile. Pot să vă spun că domnul Tărăcilă în ziua votului a stat de diminineaţă până seara, alături de mine la sediu, ne-am deplasat împreună acolo unde ni s-a comunicat că ar fi ceva probleme şi a fost o experienţă destul de plăcută pe care am trăit-o lângă domnia sa…

Rep. – Şi pe care o veţi mai trăi, probabil…

D.C. – Chiar vreau ca domnul Tărăcilă să revină alături de noi, cred că şi revenit deja…

Rep. – De fapt din câte îmi amintesc, a recunoscut că nu a plecat niciodată din PSD…

D.C.  – Da, ne-am dori să revină lângă noi cu sprijin real.

Deputatul Florea trebuie să se alăture echipei

Rep. – După momentul în care deputatul Daniel Florea a fost lăsat cumva pe dinafară, sau mai bine zis să alerge de unul singur, cum arată astăzi relaţia dintre conducerea organizaţiei PSD şi parlamentarul călărăşean?

D.C. – Eu cu domnul deputat Florea sunt în relaţii bune, iar vizavi de conlucrarea politică dânsul trebuie să înţeleagă că noi suntem deja o echipă şi domnia sa trebuie să ni se alăture. Pentru că, aşa cum am mai spus, preşedintele executiv este ales, BPJ este ales şi deputatul Florea trebuie să vină alături de noi. Acum la alegerile ce urmează va avea ocazia să fie ales definitiv, depinde unde va candida, şi atunci vom vedea fiecare ce are de făcut…

Rep. – Să înţelegem că echipa s-a coagulat…

D.C. – Echipa s-a coagulat deja, numai că acum trebuie să se defitiveze şi să devină stabilă.

„Dintotdeauna am fost alături de PSD. Sunt cu grija faţă de om”

Rep. – Pe final, am dori să aflăm ce v-a determinat să alegeţi această formaţiune politică şi nu alta?

D.C. – Vă mărturisesc că dintotdeauna am fost alături de PSD. De când eram în liceu, dar şi în facultate l-am admirat şi îl admir în continuare pe domnul Ion Iliescu. Sunt cu grija faţă de om. Deşi activez la un cabinet particular profesia mea este una cu grijă faţă de om. Încă o dată spun, mi-au plăcut oamenii din PSD şi datorită lor am ales să fac parte din acest partid. L-am admirat pe domnul Ion Iliescu, pe domnul Năstase, pe domnul Geoană, acum pe domnul Victor Ponta, pe domnul Şova, Bănicioiu şi am multe exemple. Sunt oameni pe care îi admir foarte mult şi îmi place să fiu şi eu tot în barca lor, ca să spun aşa.

Rep. – Dacă ar fi să „furaţi” ceva din activitatea unuia dintre ei, ce ar fi de luat?

D.C. – De la domnul Iliescu este de furat absolut orice. Diplomaţia, modul de exprimare, dar şi calmitatea extraordinară.

Rep. – Şi de la omul politic Doru Ioan Tărăcilă?

D.C. – La fel, ar fi de furat şi de la dânsul calmitatea extraordinară. De asemenea, ştie să-ţi dea răspunsuri bune şi pe înţelesul tuturor la absolut orice întrebare, dar şi încredere.      

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

ten − six =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.