Un nou volum de poezie, semnat N.P. Stan: „Epistole din Buragan”

0
43

I-au fost alături lui Nicolae Petre Stan, familia, prieteni, oameni de cultură, reprezentanţi ai presei locale. De asemenea, a ţinut să fie prezent la acest eveniment, deputatul Daniel Florea, cu sprijinul căruia noul volum, semnat de N.P. Stan, a ieşit de sub tipar. Gazda manifestării a fost Sorin Danciu, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură Călăraşi.  

„Domnul acestei zile a poeziei este N.P. Stan. Un om despre care pot să vorbesc 24 de ore încontinuu, pentru că am trăit foarte multe evenimente împreună, ale vieţii mele şi ale vieţii sale. Este un îndrăgostit de poeziei, un om care trăieşte prin poezie de când îl ştiu, coleg de cenaclu de pe vremea când eram copii. Lucrurile au evoluat de fiecare dată în direcţii spectaculoase, el fiind unul dintre cei care trăieşte pentru poezie, suferă pentru poezie şi timpul i-a dat dreptate, pentru că iată acest volum confirmă ceea ce dintodeauna am susţinut că este un poet al sufletului câmpiei. Este complicat să simţi sufletul acesta al câmpiei unde vântul bate atât de agitat, dar dacă pătrunzi în taina poeziei sale imaginea este impresionantă”, a spus în cuvântul de deschidere al evenimentului cultural, Sorin Danciu.

Prezent la lansare, directorul Muzeului „Dunării de Jos”, Marian Neagu a ţinut să puncteze că avem nevoie din ce în ce mai mult de poezie şi de spiritualitate, apreciind că noul volum al lui N.P. Stan este un eveniment, domnia sa recitând câteva strofe din poeziile cuprinse în „Epistole din Buragan”.

În cuvinte alese a vorbit despre poeziile lui N.P. Stan şi deputatul călărăşean, Daniel Florea: „După N.P. Stan rămân nişte metafore de o frumuseţe deosebită. Îmi place ideea aceea cu schiorul de zăpadă care alunecă pe o pârtie de jar…” De altfel, parlamentarul care şi-a oferit sprijinul în editarea acestui nou volum, semnat N.P. Stan, îi îndeamnă pe iubitorii de cultură să citească versurile poetului călărăşean, despre care spune domnia sa că este un mare talent, iar poeziile sale sunt „ca o curte a copilăriei în care o sperietoare fără surâs vede cum a înflorit liliacul…”

Vezi VIDEO cu impresii ale invitaţilor, dar mai ales ce a spus poetul N.P. Stan în legătură cu noul volum de poezie „Epistole din Buragan”

Citeşte şi: http://www.marinbadea.com/?p=1802

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

10 + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.