Voi știți cine a fost Oltchim?

0
22

Am spus după promovarea istorică a handbaliștilor că: greul abia acum începe. Avem o echipă în Liga Națională, dar ce facem cu ea? Zilele trecute, primarul Dan Drăgulin, directorul CSM, Dumitru Chirilă și antrenorul echipei, Sabin Dacău, au invitat ziariștii la o conferință de presă. Nu am onorat această invitație pentru că eram convins că n-am să aud ceva nou. Adică în sensul că oamenii vin și ei cu vreun proiect… ceva de viitor. Faptul că am promovat în Ligă, asta știam, nu mai trebuia să facă o conferință pe această temă. 

La ora actuală, apele sunt foarte tulburi la handbal. Echipa trebuie să treacă la denumirea de HC Dunărea Călărași și va ieși de sub tutela lui Dumitru Chirilă. Problema este a banilor. De unde vin banii? Sunt convins că o parte vor intra în conturile clubului de la Consiliul Județean, iar o altă parte din Consiliul Local (Primărie). Chiar și așa, suma va fi una infinit de mică pentru Ligă.

Oficialii locali și oameni de sport nu au luat această promovare în serios. A fost ceva de genul: dacă e să promovăm, atunci să o facem, dar nu s-au gândit la un proiect bine stabilit pe viitor. Unii dintre handbaliști vor pleca de la Călărași pe fondul unui management prost. Treaba s-a împuțit deja. La momentul actual handbaliștii au vacanță dar ei nu știu dacă vor mai juca la Călărași. Sabin Dacău caută întăriri pentru Ligă dar doar pe hârtie, domnia sa, neavând un buget anume pentru aducerea unor jucători noi. 

Edilul Dan Drăgulin ar trebui să se așeze la masa discuțiilor cu eventualii sponsori aici am enumera noi: (Prefab, Aldis, Tenaris, Saint Gobain, etc.) și să ajungă la un numitor comun. Ca și sponsori am mai spune că și Deputații: Daniel Florea și Vasile Iliuță ar putea salva echipa locală. Fără spirit de glumă, Iliuță ar putea pune la dispoziție autocarul de 4 stele, asta ca să nu mai spunem că handbaliștii nu au un mijloc de transport pentru meciurile din Ligă.

Nu putem să emitem prea mari pretenții la Ligă. „Vrem locurile 1 – 6”, spunea edilul Drăgulin. Și noi am vrea, dar cum și mai ales cu cine? Să nu uităm cine a fost Oltchim Râmnicu Vâlcea. O super echipă de top care s-a destrămat peste noapte. Noi nu putem să spunem că suntem „buricul pământului„ și vrem să facem performanță. Cred că cel mai frumos ar fi fost să ne vedem lungul nasului și să spunem că menținerea în Ligă este obiectivul principal.

Săptămâna viitoare s-ar pune bazele unui proiect care ar fi trebuit discutat de a doua zi de când handbaliștii au promovat în Ligă. Dacă nu ne mișcăm repede, vom rămâne cu o promovare istorică și în același timp urâtă, umbrită de faptul că n-avem bani să susținem această formație în noul eșalon. În Liga Națională altfel stau lucrurile și din câte am observat acei oameni care stau în jurul handbaliștilor nu prea știu acest lucru.   

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

16 − twelve =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.