Acţiuni comune de prevenire desfăşurate de Primărie în colaborare cu DGA – SJA Călăraşi

0
28

Joi 29 mai, în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Călărași a avut loc o informare/instruire internă la care a participat un număr de 55 salariați cu funcții de execuție din instituție și serviciile publice locale, unde au fost prezentate competențele Direcției Generale Anticorupție, prevenirea săvârșirii faptelor de corupție, precum și studiile de caz și cazuistica referitoare la dimensiunile fenomenului corupției, informează Biroul de presă al instituţiei.

De asemenea, vineri, 30 mai, a avut loc o acțiune în comun Primăria Municipiului Călărași – Direcția Generală Anticorupție (D.G.A. – S.J.A. Călărași) – Inspectoratul Școlar Județean Călărași la Colegiul Național “Barbu Știrbei” Călărași, unde în cadrul unei întâlniri cu elevii din anii terminali intitulată STOP CORUPȚIEI ! au fost diseminate mesaje cu caracter preventiv anticorupție, precum și a implicării Primăriei și Inspectoratului Școlar în prevenirea fenomenului de corupție în comunitate și școală.

În cadrul acţiunii a fost organizat un concurs ad-hoc având ca temă enunțarea de către elevi a  unui scenariu privind o faptă de corupție. Câștigătorii concursului au fost: locul I – eleva Mitu Daiana, cls. XI G; locul II – eleva Chiru Anca, cls. XI G; locul III – eleva Cîmpeanu Silvia Ioana, cls. XI G. Premiile au constat în cărți de cultură generală.

La sfârșit elevii și profesorii prezenți au fost invitați să servească prăjitura anticorupție realizată cu această ocazie.

Cele două acțiuni au marcat și ziua de 30 mai 2014, Ziua Aniversară a D.G.A., instituție care a împlinit în acest an 9 ani de activitate.

Aceeaşi sursă, menționează că aceste activități au fost realizate în temeiul protocolului de colaborare încheiat între Primăria Municipiului Călărași și D.G.A. – S.J.A. Călărași, și s-au înscris în Planul Sectorial de Acțiune pentru implementarea la nivelul Primăriei a Strategiei Naționale Anticorupție pe perioada 2012-2015 adoptat la nivel intern prin Dispoziția Primarului nr.1238/31.10.2012

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

13 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.