Un virus de Facebook şi Yahoo Messenger păcăleşte utilizatorii în cel mai politicos mod!

0
621

 

Dupa ce obtine accesul la listele de contacte ale utilizatorului, Gen:Variant.Downloader.167 se distribuie prin mesageria instanta a Facebook-ului si prin Yahoo Messenger, de la un prieten la altul. Pe langa formularea extrem de politicoasa pe care o foloseste, virusul ascunde o parte din datele criptate printre versete biblice.

Utilizatorul primeste de la un prieten de pe Facebook sau Yahoo Messenger intrebarea: „As vrea sa postez aceste poze pe Facebook, e OK?”  Pentru si mai multa credibilitate, URL-urile ce urmeaza intrebarii apartin unor servicii de stocare precum Dropbox sau Fileswap, utilizate frecvent pentru distribuirea de fotografii si fisiere.

Odata accesate link-urile, virusul este executat pe sistem, unde creeaza un fisier cu un nume la intamplare si extensia ¬¬exe¬¬. In procesul de instalare apare de asemenea o caseta cu urmatorul mesaj: „Aceasta aplicatie nu este compatibila cu versiunea de Windows pe care o folositi. Verificati informatiile de sistem ale calculatorului pentru a vedea daca aveti nevoie de o versiune x86 (32-bit) sau x64 (64-bit) a programului, iar apoi contactati furnizorul de software.”

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − seven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.