Pacienţi nemulţumiţi în spitalul judeţean, dar cu promisiuni din goarna electorală

0
50

„Domnule, ăştia spun fel şi fel din goarnele alea, dar ar trebui să ştie că prin spitalul judeţean nu curge apă caldă, iar prin farfuriile cu hrana ce ajunge la bolnavi nu s-a mai văzut firicel de carne de ani buni! Ar trebui să veniţi să vedeţi ce condiţii mai au amărâţii care sunt nevoiţi să se interneze aici!”, ne-a spus cetăţeanul aflat pe un pat de spital în unitatea de la Călăraşi.

Ne-am fi dus să vedem care este situaţia la faţa locului, dar cu siguranţă ne-am fi lovit de afişul pus la intrarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi prin care i se interzice presei accesul fără înştiinţarea managerului. Şi cum ora la care ne-a sunat bolnavul era trecută mult peste programul conducerii, nici nu ne-am închipuit că managerul mai putea fi găsit la ora aceea, cu atât mai mult cu cât ar fi trebuit să ne şi lămurească în privinţa nemulţumirilor semnalate.

Aşa că, până la întâlnirea cu managerul ne permitem ca, pe lângă cele relatate de omul nostru să mai adăugăm lipsa medicamentelor, saltelele în care bolnavii sunt „îngropaţi”, la propriu chiar şi prin secţiile reabilitate, cum ar fi de exemplu ATI şi nu în ultimul rând faimoşii gândaci care nu suntem siguri că au părăsit vreodată spitalul judeţean.

Interesant este că în timp ce unitatea de sănătate de la Călăraşi sucombează pe zi ce trece managerii se preumblă pe la conducerea lui mai ceva ca micile lighioane!

Şi ce dacă pacienţii sunt nemulţumiţi? Important ca „băieţii deştepţi” care gestionează activitatea din spital să fie la momentul şi locul potrivit, că deh! banul trebuie să ajungă în buzunarul cui trebuie, nu?

Are cineva vreun interes ca bolnavul care ajunge aici să fie bine îngrijit? Poate doar câţiva dintre medicii pe care-i ştie toată lumea şi care înţeleg că trebuie să-şi dea silinţa ca, în condiţii „vai mama lor”, să poată salva câteva vieţi!

Şi asta în timp ce spitalul sucombează pe zi ce trece condus de manageri care vin şi pleacă la fel ca şi politicienii care se preumblă zilele acestea prin Călăraşi şi care, mai nou, doar reuşesc să-i deranjeze pe bolnavii aflaţi pe patul de spital, cu promisiunile lor.  

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

17 − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.