Şase pianişti virtuozi olteniţeni au triumfat la Bucureşti

0
58

Olteniţa a reprezentat judeţul Călăraşi prin Clubul Copiilor, pe scena de concurs bucureşteană au urcat 6 artişti care, datorită talentului, ambiţiei, perseverenţei lor, au venit acasă cu premii însoţite de cupe şi diplome. Astfel, Cipleu Erica a obţinut un binemeritat loc I, cu piesa Romanze în sol minor de Felix Mendelssohn Bartholdy. Tânăra pianistă, deşi nu studiază de foarte mult timp acest minunat instrument, a reuşit să atingă performanţa amintita tocmai datorită unei munci asidue şi o voinţă constantă. Graţia sa în interpretare şi prezenţă a fascinat publicul. Radu Podocea, alt virtuoz, un tânăr talentat, cu o prezenţă scenică originală, un posesor al premiului I de asemenea, a interpretat piesa „Yesterday” din repertoriul formaţiei The Beatles. Pe Andrei Marinescu, Olteniţa îl cunoaşte ca fiind un as în muzică datorită în special dragostei faţă de artă şi perseverenţei sale, talentele tânărului de 17 ani depăşind şi graniţele spre dans şi desen. Andrei a obţinut şi anul acesta locul I, uimind din nou juriul şi auditoriul cu execuţia sa. El a interpretat piesa „We are The Champions” ce face parte din repertoriul formaţiei Queen. La fel de talentaţi, dar probabil cu mai multe emoţii, s-au dovedit a fi şi câştigătorii locului II ai Festivalului „Micul Virtuoz”. Ene Andreea s-a remarcat prin interpretarea sa cu Menuet în sol major de Ludwig van Beethoven. Popescu Alexia, o tânără pianistă foarte serioasă a obţinut acest al doilea premiu cu „Visul unei nopţi de vară” de Felix Mendelssohn Bartholdy. Florea Nicoleta, artista care este şi o bună vocalistă şi iubitoare de folclor, a fost aproape de locul I cu Romanze în sol major de Ludwig van Beethoven. Munca acestor minunaţi copii a fost încununată de succesul lor, ei au reuşit să apropie muzica lor de public şi invers, dar mai ales au atins inimile membrilor juriului bucureştean. Profesoara de pian consideră că „distincţiile sunt rezultatul muncii lor, premiile fiind cu atât mai valoroase cu cât în ele au fost depuse talent, exerciţiu, perseverenţă, dorinţa de a fi cât mai buni.”
O noutate la această a VIII-a ediţie a Festivalului „Micul Virtuoz” a fost aceea că participanţii au interpretat piesele lor la două instrumente noi: un pian de concert şi o orgă electrică.

La ediţia a opta a Concursului Internaţional de Pian “Micul Virtuoz” Bucureşti au participat pianişti din Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Croaţia, Federaţia Rusă, Franţa, Germania, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Iran, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, Spania, Siria, SUA, Turcia, Serbia alături de tineri România. Reprezentanţii judeţului nostru s-au confruntat cu adversari din judeţele: Argeş, Braşov, Brăila, Bucureşti, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Prahova, Satu-Mare, Suceava, Timiş, Vaslui, Vâlcea.

Juriul a fost compus din:  preşedinte – prof. univ. dr. Gabriela Munteanu, secretar de juriu conf. univ. dr. Mariana Ivan de la Universitatea Naţională de Arte,  membrii: profesor de muzică Mirela Daday director Clubul Copiilor sector 5 Bucureşti, profesor de pian Luminiţa Stoica de la Clubul Copiilor sector 3 Bucureşti, profesor de pian Claudia Bistriceanu, profesor de muzică-pian Claudia Ivan de la Clubul Copiilor sector 5 Bucureşti.

Festivalul Concurs Internaţional de Interpretare Pian „Micul virtuoz”, are ca scop descoperirea, pregătirea, promovarea, încurajarea copiilor şi elevilor în domeniul artei pianistice. Concursul de anul acesta s-a desfăşurat ca în fiecare an în Sala Mare a Palatului Copiilor Bucureşti. De şase ani Olteniţa este cunoscută şi aplaudată, apoi premiată, pe scena bucureşteană în cadrul acestui concurs internaţional. Clubul Copiilor Olteniţa se face astfel cunoscut şi apreciat, organizatorii “micului virtuoz” fiind conştienţi cu fiecare concurs ce se desfăşoară de valoarea pianistică olteniţeană. 

Laura SUZEANU – EDIŢIA – Olteniţa

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

six + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.