Peste 300 de locuri de muncă în străinătate, prin reţeaua EURES

0
45

Potrivit responsabilului mass-media din cadrul AJOFM Călăraşi, Simona Donciu, în această perioadă, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru ingineri și personalul medical calificat. Angajatorii din Germania, Olanda și cei din Marea Britanie pun la dispoziția lucrătorilor români 43 de posturi vanate pentru ingineri specializați în domeniile: farmaceutică, mecanică, mecatronică,  electric, electronică, chimic, automatizări, software sau  proiectare. Contractele sunt pe termen nelimitat iar salariul oferit este de 55.000 euro brut/an.  Irlanda și Marea Britanie dispun de 259 locuri de muncă vacante pentru sectorul medical, astfel:

–              psihiatru- 10 posturi;

–              doctor oftalmolog -1 post;

–              asistent medical – 215 posturi;

–              personal calificat în medicina generală -20 postruri (anestezie generală, obstretică, ginecologie)

–              asistent social -3 posturi;

–              asistent medical terapie intensivă – 10 posturi.

Pentru a candida pe posturile de asistent medical, solicitanții trebuie să dețină cunoștințe de limba engleză nivel avansat, experiență de minim 6 luni în domeniu și să fie înregistrați în Nursing and Midwifery Council  (Colegiul profesional al moașelor și asistenților medicali).

Alte  8 locuri de muncă pot fi ocupate în Marea Britanie, Norvegia sau Damenarca de către solicitanții care sunt specializați în meseriile/ocupațiile: analist financiar, administrator baze de date MS SQL, programator sau bucătar (cu specific indian sau a la carte).

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

4 × three =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.