Percheziţii la Casa de Ajutor Reciproc „Expresul CFR”. Cazul ne aminteşte de Tiţa Ungureanu de la Călăraşi!

0
157

Acţiunea organelor de ordine vizează o serie de nereguli comise de mai multe persoane din cadrul CAR-ului, care ar fi întocmit acte false pentru a efectua împrumuturi în favoarea unor apropiaţi. Prejudiciul se ridică la peste 4 milioane de lei. Concret, angajaţii Casei de Ajutor sunt acuzaţi că în perioada 2010 – 2013 au înregistrat peste 600 de contracte de împrumut false. Sumele pe care le-ar fi primit astfel apropiaţii acestora sunt cuprinse între 6 şi 10 mii de lei.  „Practic, reprezentanţii CAR au folosit pentru întocmirea contractelor copii ale unor cărţi de identitate reale. Astfel, au fost persoane care au primit somaţii să plătească nişte datorii pe care în realitate nu le aveau”, au explicat oficiali ai Poliţiei Capitalei.

Sursa: adevarul.ro

Cazul de azi de la CAR Expresul, ne-a amintit de Tiţa Ungureanu

În anul 2010, pe vremea când lucram la cotidianul "Observator de Călăraşi" am adus în atenţia opiniei publice un caz aproape tras la indigo cu ceea ce au constatat abia acum anchetatorii la CAR Expresul Bucureşti. Eroina principală la acel moment era o angajată a STS Călăraşi care, împreună cu casiera de la CAR Expresul Călăraşi, păcăliseră mai multe persoane contractând pe numele acestora împrumuturi sub diferite sume. 

"Anchetatorii au trimis-o pentru prima dată în judecată pe Tiţa Ungureanu la 25 martie 2010, pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, oamenii legii stabilind că angajata STS a indus în eroare, în perioada 2007 – 2008, CAR "Expresul CFR" – Sucursala Călăraşi, prin falsificarea a 47 de contracte de împrumut pe numele a diferite persoane. Acelaşi lucru se întâmpla şi pe 23 septembrie 2010, atunci când, pentru aceeaşi Tiţa Ungureanu, începe un nou proces, învinuită tot de înşelăciune, însă cu referire la CARP "Omenia"Bucureşti. Aşadar, angajată fiind a STS Călăraşi, Tiţa Ungureanu îşi face timp că în perioada decembrie 2007 – aprilie 2008 să încheie în fals cinci contracte de împrumut prin inducerea în eroare a părţii vătămate CARP "Omenia"Bucureşti. Femeia ridica personal din casieria unităţii respective în datele de 18, 21, 28 decembrie 2007 şi de două ori în aceeaşi zi, 02.04. 2008, o sumă totală de 62.000 de lei. Cum a reuşit Tiţa Ungureanu să "păcălească" o asemenea instituţie şi să plece cu atâţia bani pe baza unor înscrisuri false fără ca nimeni de la CARP "Omenia" să observe că documentele nu erau în regulă, probabil că nimeni nu va spune niciodată. Cu atât mai mult cu cât nimeni nu a făcut referire la faptul că aceasta nu era în niciun fel angajata CARP "Omenia", deşi angajamentele de plată depuse la sediul instituţiei de către învinuită erau semnate "pentru conformitate" de către ea. Cel mai interesant în acest caz este faptul că aproape toate persoanele păgubite, cu care, dintr-un motiv sau altul, Tiţa Ungureanu a intrat în contact, au declarat în faţa instanţei ca femeia le inspira încredere, că avea o putere de convingere extraordinară atunci când le propunea să o ajute girând la obţinerea unor împrumuturi, dar şi pentru faptul că aceasta lucra la poliţie, aşa cum susţinea întotdeauna. Dacă la un moment dat inculpata declara din boxa acuzaţilor că unele dintre datele de identitate ale victimelor sale le obţinea în sediul IPJ Călăraşi, atunci când le oferea unor cetăţeni serviciile de a le xeroxa unele documente, alteori inculpata făcea rost de actele personale în diferite moduri ori de câte ori avea ocazia. Spre exemplu una dintre părţile vătămate, Maria Gheorghiu Panait, recunoştea în faţa anchetatorilor că, pe motiv ca o cunoştea şi că i-a inspirat încredere, pe perioada cât a fost plecată în Spania, i-a lăsat cheile de la apartament. Tiţa Ungureanu a profitat de acest lucru şi având acces la datele personale ale femeii le-a folosit trecând-o ca girant într-un contract de împrumut pe care a obţinut 20.000 de lei. Cât despre celelalte victime, o mare parte dintre acestea au declarat anchetatorilor că o cunoşteau pe Tiţa Ungureanu şi că au intrat în contact cu aceasta în diferite ocazii," scriam în 2010 într-unul dintre articolele publicate în "Observator de Călăraşi".

47 contracte de împrumut false şi un prejudiciu în valoarea de 250.000 lei 

Potrivit "Observator de Călăraşi", în urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că în perioada 2007-2008 Tiţa Ungureanu a indus în eroare o casă de ajutor reciproc din Bucureşti, cu filiala în Călăraşi, prin falsificarea unui număr de 47 de contracte de împrumut, adeverinţe de salariu şi angajamente de plată, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 250.000 lei. Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ a mai descoperit şi faptul că respectivele contracte încheiate cu casa de ajutor erau pe numele a diferite persoane care nu aveau cunoştinţă de existenţa acestora. Printre acestea se regăsesc Elena Ioniţă, Dana Valentina Dăbuleanu, Ciprian Teodor Cuzeli, Stana Dinu, Radu Chirulescu, Ioan Mihăilescu, Maria Gheorghiu Panait, Tiţa Ungureanu, Irina Alexandra Ungureanu, Viorel Lăzăreanu, Andrei Dragoş Ungureanu, Laurenţiu Dan Tudorache, Elena Zamfir, Stela Androne sau Ion Ungureanu.

Chiar dacă, după mai multe procese, Tiţa Ungureanu a primit totuşi o condamnare cu închisoarea de 5 ani, victimile nu numai că au fost păcălite, dar au fost nevoite să-şi petreacă mult timp prin sălile de judecată târâte într-un proces care nu era al lor. 

Nu de puţine ori, oamenii şi-au pus întrebarea, firescă de altfel, cum de matrapazlâcurile Tiţei Ungureanu şi ale casierei CAR Expresul CFR Călăraşi, şefii de la centru păreau că nu aveau habar. 

Cu toate acestea, acţiunea anchetatorilor de astăzi, demonstrează că la CAR Expresul CFR Bucureşti era încă de atunci ceva putred la mijloc! 

Citiţi şi: http://www.observatorcl.info/escroaca-tita-ungureanu-si-recunoscut-vinovatia

http://www.observatorcl.info/cum-si-inselat-tita-ungureanu-victimele

http://www.observatorcl.info/tita-ungureanu

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

5 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.