“Fii campionul vieţii tale” proiect iniţiat de un grup de tineri din Olteniţa

0
39

În zilele de 14 şi 15 martie, tinerii s-au aflat la Braşov, la central de ashihara karate, acesta fiind unul din punctele esenţiale ale proiectului. Cei 30 de tineri care reprezintă grupul țintă au interacționat cu cel mai mare antrenor  român din acest sport, Dan Mătușea. Echipa a desfășurat un antrenament, aflând astfel multe lucruri legate de acest sport. Tinerii aveau nevoie să comunice cu sportivii care practică ashihara, care sunt camioni naționali, mondiali sau care se pregătesc să devină campioni.

Astfel, această vizită de lucru a avut un caracter instructiv educativ pentru că în afară de faptul că tinerii au învățat tehnici de bază din ashihara, au învățat să comunice, să interacționeze cu persoane educate în spiritual compețiției și fair play–ului.
De asemenea, tinerii implicați în proiect au avut satisfacția de a asista sâmbătă, 15 martie, la campionatul național de ashihara karate, proba de kata- demonstrație. Ei au fost susținătorii sportivilor de la clubul Tai Sabaki din Oltenița, club ce le este partener în proiect.
Campionatul s-a desfășurat într-o sală de sport din Ghimbav, județul Brașov și a aliniat la start sportivi din mai multe cluburi din București, Oltenița, Pitești, Brașov, Constanța, Iași.
Sportivii din Oltenița au dat dovadă de rigoare, fair – play și competență, iar la sfârșitul competiției au fost aplaudați la scenă deschisă atât pentru premiile obținute, cât și pentru comportament și sportivitate. Clubul din Oltenița s-a întors acasă cu un titlu de campion național la băieți , categoria peste 19 ani – Mihai Paraschiv, un titlu național la sincron – Mihai Paraschiv, Marina Mardare și Casiana Gorneanu, două titluri de vicecampion – Marina Mardare și Mădălina Surdu și două locuri trei prin Andreea Stanciu și cei trei băieți – Manole Adrian, Alexandru Cristian și Giuve Osman Febzy la sincron.

“Sunt rezultate obținute cu multă muncă și sacrificii din partea sportivilor, dar și din partea părinților și tocmai de aceea  ne mândrim că ei fac parte din echipa care derulează proiectul nostru. Acești sportivi oferă exemple de bună practică tinerilor care scriu scenariul, regia și care interpretează rolurile în cele două scurt metraje. Au fost aplaudați și susținuți de colegii lor pe toată perioada competiției demonstrând că reprezintă o echipă nu numai în sala de sport, ci și în viața de zi cu zi.” declară prof. de istorie Liliana Niculiţă, coordonatorul ONG “Pas în Viitor”, organizaţie prin care se desfăşoară proiectul.
Acesta continuă în lunile următoare cu atelierele de sport și regie film, în cadrul cărora trebuie să se realizeze cele două filme de scurt metraj.

La sfârșitul lunii iunie va avea loc Gala, în cadrul căreia vor fi acordate premiile pentru cel mai bun rol, cel mai bun scenariu, cea mai bună regie.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

nine + six =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.