FOTO – Dunărea a făcut egal cu Székelyudvarhely

0
33

În avanpremiera jocului avertizam că echipa din Odorheiu  Secuiesc  nu  trebuie  tratată  sub  niciun aspect la “preţ de matineu”, fiind una dintre echipele cu   mare   experienţă   competiţională,   Campioană naţională în ediţia 2006/2007.

Pe de altă parte, cu numai  2  înfrângeri  în  17  etape  jucate  din  acest campionat,  F.K.  ridica  mari  semne  de  întrebare privind potenţialul de joc, manera de exprimare în teren şi eficienţa mai ales că echipa are marcatori în primele locuri ale ierarhiei naţionale. Desfăşurarea partidei a adeverit în totalitate cele preconizate. Având în faţă o echipă deosebit de puternică, cu o “putere” dată de pragmatism, o deosebire radical produc iritare.  Finalul   de   repriză   este   palpitant!   Publicul “participă”  la  joc,  dar  2-3  decizii  ale  arbitrilor produc iritare. O iritare cu atât mai neînţeleasă cu cât era vorba de purtători de ecuson FIFA!!

În pauză toată lumea aprecia eforturile gazdelor, dar tot mai mulţi se întrebau cât va rezista scorul de pe tabelă. “Răspunsul” l-a oferit Laszlo SZÖCS în min. 22

care a reuşit să-l învingă pe bravul Moldovanu! DUNĂREA resimte şocul şi luptă din greu pentru fiecare   minge.   În   plus,   erorile   de   arbitraj   se înmulţesc inexplicabil şi produc iritare atât în teren cât şi în tribune.

Pe acest fond, internaţionalul Ionuţ MOVILEANU aduce gazdele în avantaj. Era min. 24 şi DUNĂREA a preluat conducerea!

Meciul a început – practic – de la scorul de 1 – 0 pentru că în secunda 20 a marcat Andrei CÂRSTEA după o fază de atac letală.

Oaspeţii îşi revin rapid, ca boxerii din pumni şi portarul Moldovanu – cel care avea să facă o partidă de excepţie – are o primă intervenţie la şutul “de gol” trimis de Z. Mihaly. Era min. 4 şi terenul se înclinase către poarta gazdelor! Gazde care, ratează o contră prin Petcu (min. 5).

Meciul  devine  deosebit  de  greu!  Oaspeţii  se “găsesc” parcă mai uşor pe teren şi în min. 9 A. Biro zguduie  bara  porţii  lui  Moldovanu!  Ce  s-ar  face portarii fără ajutorul barelor? Pentru că, până la final oaspeţii vor mai avea încă 3 mingi trimise în barele porţii gazdelor!

În min. 12, Tomescu – un meci sub evoluţia cu care ne-a obişnuit – trimite o ghiulea puţin pe lângă bară, iar în min. 13 scapă singur cu portarul Klein   care apără incredibil! La fel de incredibil cum va fi şi ridică scorul la 3-1 şi publicul e în delir!

Din acest moment, oaspeţii scot portarul şi joacă “5 în câmp”, un sistem de joc pe care “elevii” lui Şotârcă au arătat că nu prea îl cunosc! Bara din min. 28 a lui Salbolcs MANYA a anunţat golul marcat de acelaşi jucător în min. 29.

DUNĂREA  face  faţă  din  ce  în  ce  mai  greu valurilor de atacuri ale oaspeţilor. Erorile de arbitraj se înmulţesc şi arbitrii Burtescu/Sorescu se încurcă între  ei  în  decizii!!  Moldovanu  luptă  din  greu, parând mingi imposibile dar nu va putea face nimic în min. 34 la şutul  lui Salbolcs MANYA!

Finalul de meci este încins. DUNĂREA   apără   fiecare palmă  de  teren,  iar  Moldo- vanu  are  intervenţii  incredi- bile! În concluzie, un meci de luptă pe care DUNĂREA l-a avut “în mână” dar … E bine şi aşa! Un rezultat “mare”! DUNĂREA:  Moldovanu  – Movileanu,   Tomescu,   PLU- GARU, CÂRSTEA  /  Cinaru, Braşoveanu, Petcu, Şotârcă, Ion, parada lui Moldovanu din min. 14!

Dunărea: Andrei MOLDOVANU, TARŢA, I. Popescu, I.Ţenea, M. Condei.

Antrenor: Marian Şotârcă.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

12 − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.