58.400 de ţigarete confiscate de poliţişti

0
33

În ziua de 27 februarie a.c., în timpul unei acţiuni, desfăşurate pentru combaterea contrabandei şi evaziunii fiscale cu ţigarete, pe raza municipiului Călăraşi, poliţişti ai Serviciului de Investigarea Fraudelor şi ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, au identificat în trafic, pe D.N. 21, un autoturism marca Audi, cu privire la care existau suspiciuni că ar fi transportat ţigarete, fără documente legale.

Autovehiculul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, unde s-a stabilit identitatea conducătorului auto, I. Vasile, de 29 ani, şi a pasagerului, M. Dumitru, de 45 ani, ambii din oraşul Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

În urma verificării amănunţite a autoturismului, s-a constatat că, în caroserie, au fost amenajate spaţii speciale pentru disimularea a 58.400 de ţigarete, fără documente de provenienţă. Din constatarea întocmită de organele fiscale s-a stabilit că prejudiciul creat bugetului de stat este de 29.000 lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor doi suceveni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, precum şi a indisponibilizării autoturismului şi a întregii cantităţi de ţigarete. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

13 − eight =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.