Pompierii militari organizează „Ziua Porţilor Deschise”

0
30

În data 28 februarie, începând cu ora 10.00, la reşedinţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi (strada Bucureşti nr. 344) va fi organizată „Ziua porţilor deschise”, manifestare prilejuită de sărbătorirea a 81 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile din România.   

         La primele ore ale dimineţii, se va desfăşura în sala de conferinţe a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi o şedinţă festivă dedicată acestei zile, în care vor fi prezentate mesaje ale Premierului României, Ministrului afacerilor interne şi al Inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi se vor acorda recompense acelor cadre militare, care s-au evidenţiat în activitatea profesională şi au obţinut rezultate deosebite.

       Cu acest prilej, al sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi vor desfăşura în toate subunităţile activităţi cu tematică specifică pentru popularizarea evenimentului şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la riscurile specifice identificate la nivelul judeţului nostru, reducerea lor, precum şi la modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă, acţiuni ce vor fi derulate în cooperare cu personalul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţi.

        Totodată, cei care vor fi oaspeţii pompierilor cu această ocazie, vor afla mai multe despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi în acest sens, le vor fi distribuite pliante şi ghiduri informative.

          În aceeaşi zi, vor fi prezentate invitaţilor toate echipamentele şi tehnica de intervenţie din dotarea serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, dar şi cele mai noi autospeciale şi accesorii.

         Pe 26 februarie, la ora 12.00, echipajele de intervenţie ale Detaşamentului de pompieri Călăraşi vor simula la Hotelul „Călăraşi” un exerciţiu tactic cu situaţii specifice intervenţiilor de protecţie civilă, unde cetăţenii din municipiu vor avea prilejul să-i vadă în acţiune pe salvatori, cât şi tehnica lor de intervenţie.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

nineteen − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.