ECOprovocarea – ATITUDINE ŞI PERSEVERENŢĂ – târg de resurse la Şcoala “Mircea Vodă”. Acţiune susţinută de primarul Daniel Drăgulin

0
71

Potrivit ecOambasadorilor, până acum proiectele organizate de ei au vizat acţiuni de colectare selectivă, de îngrijire a spaţiului verde, de conştientizare a comunităţii în cazul existenţei unor probleme de mediu, au organizat târguri de resurse prin care au conservat lucrurile de care nu mai au nevoie, dându-le în schimbul altor lucruri. De altfel, tot în spiritul ,,eco”, aceştia au depăşit graniţele propriilor şcoli şi au organizat activităţi la alte instituţii de învăţământ din municipiu unde au sustinut campanile: ,,Este uşor să reciclăm aluminiul” , ,,Reciclează, recuperează, refoloseşte ! ”, ,,PET-urile pot fi reciclate! ” şi ,,Plantează o hârtie! ”
 
Peste 100 de voluntari prezenţi la târgul din curtea şcolii
 

Luni, 17.02.2014 , în curtea Şcolii „ Mircea Vodă” s-a desfaşurat un amplu târg de resurse alimentare şi nealimentare , la care au participat peste 150 de voluntari: elevi, părinţi şi profesori. La târg s-au expus produse alimentare  şi nealimentare. Au participat peste 30 elevi expozanţi cu produse alimentare şi peste 50 elevi expozanţi cu produse nealimentare. Elevii au fost nevoiţi să recicleze: doze, hârtii, cartoane, baterii şi pet-uri, pe care le-au dat la schimb pentru a procura din produsele de la târg. Acest târg este una dintre activităţile extracurriculare derulate în cadrul proiectului ecOprovocarea, activitate care, după cum ne-au comunicat elevii de la Şcoala „ Mircea Vodă”, nadajduiesc a fi  emblematica pentru luna februarie.

Primarul municipiului Călăraşi alături de acţiunile derulate în proiectul EcOprovocarea

EcOambasadorii Şcolii „ Mircea Vodă”, Calarasi implicati in proiectul EcOprovocarea, desfasurat in cate doua scoli gimnaziale din Calarasi si din Zalau, au fost prezenti marţi,18 februarie a.c., la Primaria Calarasi, unde au fost intampinati de edilul Dragulin Stefan Daniel. Dupa discutii, primarul Daniel Drăgulin a incredintat colectivul scolii ca este alaturi de ei si ca ii sustine in toate activitatile ecologice desfasurate in cadrul proiectului. In perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014 primaria Calarasi este implicata in Competiția „Orașul Reciclării”, unitatea scolara are obiective comune in ceea ce priveste protectia mediului.
 
Proiectul Ecoprovocarea organizat de “Viitor Plus” şi sponsorizat de Tenaris Silcotub
 
Proiectul Ecoprovocarea este o competiţie educaţională în domeniul protecţiei mediului aflată la a patra ediție, organizată de ViitorPlus şi sponsorizată de Tenaris Silcotub. Ecoprovocarea se va desfăşura pe parcursul întregului an şcolar 2013-2014 (1.XI.2013-31.V.2014), pentru patru scoli gimnaziale din Călăraşi şi Zalău şi are ca scop principal educarea tinerilor prin implicarea practică în diferite activităţi de protecţia mediului. Echipele sunt formate din 13 de ecoambasadori/echipa – 10 elevi și 3 profesori din partea fiecare unități școlare membră a echipei.
Aceştia vor avea misiunea de a organiza evenimente cu un impact pozitiv asupra mediului, de a-şi implica şi motiva cât mai mulţi colegi pentru a participa la evenimente, de a implementa mici proiecte de reciclare, de îngrijire a spaţiului verde, de conştientizare a comunităţii privind diferite probleme de mediu etc.
 

Regulament şi punctaj în concurs
 
Pentru fiecare activitate desfăşurată şi pentru rezultatele benefice asupra mediului, echipele vor obţine puncte. La finalul anului şcolar, școala care va obține punctajul cel mai mare (peste 11.000 de puncte)  poate câștiga un premiu de 6000 de lei pentru dotarea cu infrastructura necesară.
Se punctează:
1.      Cantitate deșeuri colectate
2.      Tipuri de deșeuri colectate
3.      Amenajare/îngrijire spațiu verde
4.      Igienizări
5.      Voluntariat pentru mediu
6.      Avizier (panou de informare) pe teme de mediu în școala
7.      Arbori plantați manual
8.      Organizare târg de resurse
9.      Organizare campanie de conștientizare pe teme de mediu în comunitate
10.    Organizarea de alte evenimente de natură eco
11.    Educație ecologică
12.    Biodiversitatea din Romania
13.    Fotoreportaj pe teme de mediu locale
14.    Parteneriate externe
Juriu/acordare puncte, stabilire câștigători
Juriu – reprezentant ViitorPlus, reprezentant Tenaris, o autoritate locală și/sau nationala, 1 cadru didactic, 1 mass-media (național)
ViitorPlus – acordă punctaje lunar pentru raportările trimise până la termenul limită anuntat. Echipele care nu trimit raportările la timp, nu vor fi punctate în acea lună.
Juriul se intrunește o dată, la sfârșit, pentru evaluarea ultimei luni și a întregului punctaj. Stabilește câștigătorii (și premiile).
 
Competiția „Orașul Reciclării” este realizată în colaborare cu Asociația Municipiilor din România și cu Institutul pentru Politici Publice și promovată de Administrație.ro și Domnuleprimar.ro. Mai multe detalii despre ediția a doua a competiției „Orașul Reciclării” şi informaţii despre colectarea separată a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul www.ColecteazaSelectiv.ro.
 
 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

thirteen − ten =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.