UPDATE / Percheziții la contrabandiștii de țigări!

0
39

La data de 7 februarie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi cei ai Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Călăraşi şi I.P.J. Argeş efectuează în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, 34 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Galaţi şi Argeş, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală. Totodată, sunt puse în executare 23 de autorizaţii de percheziţie emise pentru autovehiculele folosite la săvârşirea activităţii infracţionale.

La acţiune participă poliţişti din cadrul S.I.I.A.S.- I.G.P.R. şi ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Călăraşi, I.P.J. Brăila, I.P.J. Buzău şi I.P.J. Vrancea, în total fiind angrenaţi peste 250 de poliţişti.

În fapt, persoanele vizate sunt bănuite că, în a doua jumătate a anului 2013, ar fi transportat, depozitat şi comercializat peste 2.000.000 de ţigarete de contrabandă, provenite din Republica Moldova şi Ucraina.

Prejudiciul creat prin comiterea activităţilor ilicite este estimat la 1.000.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., precum şi de cel al D.I.P.I..

UPDATE/ 

226.000 de ţigări, sume de bani şi autovehicule au fost indisponibilizate, în urma percheziţiilor desfăşurate, în această dimineaţă, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Galaţi şi Argeş, la mai multe persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală.

În urma celor 34 de percheziţii efectuate, în această dimineaţă, de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi cei ai Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R, în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 226.000 de ţigări de contrabandă, 35.620 de lei şi 12.410 de euro.

Ca măsură complementară, au fost indisponibilizate 2 autovehicule care ar fi fost folosite la comiterea activităţilor ilicite.

În cauză, mai multe persoane sunt bănuite că, în a doua jumătate a anului 2013, ar fi transportat, depozitat şi comercializat peste 2.000.000 de ţigarete de contrabandă, provenite din Republica Moldova şi Ucraina.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul I.P.J. Călăraşi şi I.P.J. Argeş,  din cadrul S.I.I.A.S.- I.G.P.R. şi cei ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Călăraşi, I.P.J. Brăila, I.P.J. Buzău şi I.P.J. Vrancea.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., precum şi de cel al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, urmând să fie dispuse măsurile legale.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

16 − two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.