Dunărea / Început favorabil! Victorie cu Slobozia!

0
61
Pe un teren acoperit cu un strat subţire de zăpadă bătătorită, foarte bun pentru un meci amical, de pregătire, în această perioadă, ambele echipe au oferit un spectacol agreabil, greu de bănuit în condiţiile climaterice care l-au precedat.
Gazdele – DUNĂREA Călăraşi – a folosit două echipe distincte, rulând întregul lot de jucători, mai ales că în etapa din 28 februarie, de la Afumaţi, nu vor putea juca Sescioreanu – suspendat o etapă după eliminarea din meciul cu Rapid Feteşti, M. Şerban şi R. Huzuneanu – ambii după cumul de avertismente.
În prima repriză, antrenorii Ion Răduţă şi Mirel Condei au trimis în teren pe: Popa – Câinaru, Nicodim, M. Popescu, Olteanu – Bertea, Matei, V. Petre, V. Andrei, Kanda – M. Ştefan. Şi această formulă de echipă a impresionat printr-o linie de apărare (ca talie şi eficienţă), prin acurateţea jocului prestat de Matei şi Bertea în faţa fundaşilor, prin travaliul lui V. Petre şi Kanda şi, mai ales, prin Valentin Andrei, greu de oprit cu mingea la picior, dar încă, încă neînţeles de coechipieri. Rând pe rând, V. Petre (min. 4), V. Andrei (15) sau M. Ştefan (40) au ratat ocazii favorabile, în timp ce apărarea şi mai ales intervenţiile lui Popa au fost descurajante în faţa lui Ionică, Jianu, Ibrian sau Ursu.
Şi pentru că am amintit câţiva jucători din formula de echipă folosită de Adrian Mihalcea în prima repriză, să vă fac cunoscută întreaga formaţie care este pe locul 1-2 în seria I, Liga a II-a (dar cu victorie directă asupra liderului!): Oprea – Stan, Chiripuş, Soare, C. Toma – Ibrian, Macare, Ivaşcă, Ursu – Ionică, Jianu.
Golul este “opera” lui OLTEANU, în min. 45, din lovitură liberă din colţul careului mare când l-a lăsat fără replică pe Oprea!
La reluare, DUNĂREA a trimis în teren pe: Chiriţă (ultima echipă – Gloria Buzău) – Lupaşcu, Topor, Drăgăniţă, Sescioreanu – M. Tudor, Huzuneanu, I. Popescu, M. Şerban, D. Gheorghe – Stanciu (venit de la Rapid Feteşti), iar pentru Unirea Slobozia au intrat pe timpul jocului, Măstăcan – Lazăr, Florea, Patrianca, Gheorghe, Roşu, Antoneru, Bucurică, Muşat.
Echilibrată în primele minute de la reluarea jocului, repriza a aparţinut în totalitate apoi elevilor lui Ion Răuţă, care după marile ratări ale lui Şerban, care – deja – nu mai produc mirare, pentru că sunt “marcă înregistrată”, au punctat prin M. ŞERBAN în min. 75 din penalty la faultul asupra “spiriduşului” D. Gheorghe şi prin D. GHEORGHE în min.90 cu o boltă de la 35 de metri!
A fost primul meci al călărăşenilor în anul 2014 care, după două săptămâni de pregătire parcă arată altfel ca echipă – activi, mereu primii la minge, dispuşi la efort, cu o altă aşezare în teren, dar totuşi încă “guralivi” la unele decizii ale arbitrilor! Hibă care ne-a costat (şi ne costă) mult în economia campionatului!
Păstrând satisfacţia jocului prestat şi, implicit a rezultatului, în limite raţionale, se pare că fostul jucător al echipei de acum 30 de ani, azi antrenor – Ion Răduţă – a instaurat un alt climat şi a sădit germenii unei alte atitudini faţă de modul în care jucătorii îşi prezintă munca din antrenamente. Nimic nu mai este lăsat la voia întâmplării!  
 
Meciul F.C. Clinceni – DUNĂREA programat pentru miercuri 29 ianuarie, a fost reprogramat la o dată încă nestabilită. Deasemenea, jocul GLORIA Buzău – DUNĂREA de sâmbătă 01 februarie se află sub un serios semn de întrebare din cauza timpului nefavorabil.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

4 − two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.